xmlns="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 54 54">
Gå til indhold

Sundheds­styrelsen udvider COVID-19 kommunikations­indsatsen

Efter en periode med stilstand i corona-epidemien oplever Danmark nu en mindre stigning i personer, som bliver testet positive for COVID-19. For at sikre at kendskabet til Sundhedsstyrelsens anbefalinger og råd om, hvordan man skal agere i forhold til COVID-19, fortsætter fokus på at nå ud til alle afkroge af landet.

10 AUG 2020

En tidligere undersøgelse viste, at 92-98 % af befolkningen kendte til Sundhedsstyrelsens anbefalinger og tiltag for at begrænse smitten med COVID-19, men der er stadig enkelte grupper, som er svære at nå ud til. Sundhedsstyrelsen har gennem hele corona-epidemien haft stort fokus på komme ud til hele befolkningen gennem en lang række forskellige kanaler og kommunikationsformer.

For at få hjælp til arbejdet med at nå ud til nogle af de grupper, hvor kendskabet til COVID-19 af forskellige årsager er mindre end i andre dele af samfundet, har Sundhedsstyrelsen inviteret repræsentanter fra en række aktører og faglige organisationer til et møde. Her vil fokus netop være på, hvordan man kan nå ud til befolkningsgrupper, som har andre medievaner og måske ikke har lige så let ved at læse og forstå anbefalinger og råd.

”Vi har fra tidligt i corona-epidemien haft stort fokus på, at der er mange forskellige borgere i Danmark, som har forskellige forudsætninger og adgange til vores information. Vi har løbende haft et godt samarbejde med mange parter, og det kommende møde ligger i tråd med det hidtidige store arbejde,” fortæller Niels Sandø, enhedschef i Sundhedsstyrelsen.

Videoer og oversatte materialer

Der er borgere i Danmark for hvem især skriftlig dansk kan være svært at læse og forstå, og derfor fortsætter Sundhedsstyrelsen arbejdet med at oversætte materialer til andre sprog og tænke i andre kanaler.

”Foruden vores skriftlige materialer har vi blandt andet haft succes med at lave videoer, som vi har delt på mange forskellige platforme. Vi er i gang med at få flere af vores videoer oversat til forskellige fremmedsprog, ligesom vi også har haft stort fokus på at oversætte vores plakater og pjecer og andet informationsmaterialer til en lang række sprog, så vi på den måde sikrer, at vores anbefalinger og råd når ud til så mange som muligt,” siger Niels Sandø.

Sundhedsstyrelsen har oversat de fleste borgerrettede materialer om COVID-19 til en række fremmedsprog. På Sundhedsstyrelsens hjemmeside kan man vælge at se alle udgivelser på et specifikt sprog, og man kan som borger eller fagperson hjælpe med at dele oversatte materialer til befolkningsgrupper, som de oversatte materialer kan være relevante for.

Oversatte materialer

Se materialer om COVID-19 på følgende fremmedsprog: