xmlns="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 54 54">
Gå til indhold

Hvordan skal politi og andet front­personale uden for sundheds­sektoren forholde sig til håndtering af corona­virus/COVID-19?

Sundhedsstyrelsen udgiver i dag information henvendt til politi og andet frontpersonale uden for sundhedssektoren, om hvordan de skal forholde sig i deres daglige arbejde i forhold til at forebygge smitte med coronavirus/COVID-19. Desuden beskrives forholdsregler ved kontakt med personer med symptomer på sygdommen.

18 MAR 2020

Mange mennesker uden for sundhedsvæsenet fx i politiet, på herberget, i dagtilbuddet eller botilbuddet, er dagligt i kontakt med personer og der kan opstå tvivl om hvad man personalet skal gøre hvis der opstår mistanke om at en borger er smittet med coronavirus.  

”Vi får mange henvendelser fra personale, som i deres arbejde møder mennesker, som kan være syge med coronavirus. Vi håber, at vores informationsmateriale kan hjælpe og vejlede dem ”, siger centerchef i Sundhedsstyrelsen Helene Probst.

Materialet indeholder en tydelig beskrivelse af symptomerne på coronavirus, som politi og andet frontpersonale skal være opmærksom på, både hos sig selv, men også hos andre, som de er i kontakt med i gennem deres arbejde. Som udgangspunkt er det vigtigt at følge Sundhedsstyrelsens generelle hygiejneråd om at vaske hænder hyppigt, hoste og nyse i sit ærme, begrænse fysisk kontakt, skærpe sin rengøring og holde behørig afstand.

Hvordan skal man som frontpersonale forholde sig?

Informationsmaterialerne giver også anbefalinger til, hvad frontpersonalet selv kan gøre, hvis de har været i kontakt med mennesker med symptomer på COVID-19. Her er budskabet klart: Gå hjem hvis du bliver syg, hold afstand til øvrige medlemmer i husstanden, og bliv hjemme til du er rask.

”For at forebygge smitte i samfundet anbefaler vi, at man ved mistanke om smitte med COVID-19 følger Sundhedsstyrelsens generelle hygiejneråd og så vidt muligt undgå tæt kontakt. Hvis man begynder at mærke symptomer på sygdom som ondt i halsen, nys og ’løbende næse’, ondt i kroppen, alment ubehag og eventuel tør hoste, så skal man blive hjemme, til man er rask”, afslutter centerchef i Sundhedsstyrelsen Helene Probst.    

Informationsmaterialet er en opdatering og præcisering af materialet ”Information til politi og andet frontpersonel uden for sundhedssektoren om ny coronavirus” fra 13 marts 2020.

Se og hent materialet: Håndtering af COVID-19: Information til politi og frontpersonel uden for sundhedssektoren (4. juni 2020: materialet er udgået, da det er forældet)