xmlns="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 54 54">
Gå til indhold

Influenzavaccinationen starter 1. november

Tilbuddet om gratis influenzavaccination starter i år i november og fortsætter ind i det nye år. Influenzavaccinationen er gratis for visse befolkningsgrupper bl.a. personer over 65 år, personer, som har en kronisk sygdom, fx KOL eller astma eller er gravide i 2. eller 3. trimester.

01 OKT 2019

”Nogle befolkningsgrupper er i særlig risiko for at blive alvorligt syge af influenza, det gælder bl.a. ældre, gravide eller personer, som har bestemte kroniske sygdomme. Det er der forskellige grunde til. For ældre skyldes det blandt andet, at immunforsvaret bliver dårligere med alderen, og derfor er det sværere at komme sig efter influenzaen. Derudover har ældre også større risiko for at få komplikationer af influenzaen, fx lungebetændelse”, siger Miriam Colstrup Sommer, læge i Sundhedsstyrelsen og fortsætter:

”Også gravide er i større risiko for at få komplikationer til influenza. Gravide i 2. og 3. trimester anbefales derfor at blive influenzavaccineret. Ved vaccination bliver ikke blot mor, men også barnet beskyttet mod influenza. Barnet er beskyttet mod influenza i op til flere måneder efter fødslen.”

Du har ret til gratis vaccination hvis du:

  • er 65 år eller derover
  • har visse kroniske sygdomme
  • har andre alvorlige sygdomme (efter lægelig vurdering)
  • er svært overvægtig med BMI over 40
  • er gravid og mere end 12 uger henne
  • er førtidspensionist
  • er i hustand med patienter med medfødt eller erhvervet immundefekt (efter lægelig vurdering)

Tilhører du en af de nævnte grupper, kan du få vaccinationen gratis fra den 1. november til den 15. januar 2020. For gravide, der er mere end 12 uger henne, samt personer med medfødt eller erhvervet immundefekt og deres husstandskontakter er perioden for vaccination længere, nemlig frem til den 29. februar 2020.

Se mere om influenzavaccination og om, hvor du bliver vaccineret på

www.beskytdigmodinfluenza.dk