xmlns="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 54 54">
Gå til indhold

Fysisk træning som behandling

Fysisk træning har god effekt på en række lidelser og risiko-tilstande og indgår i dag ofte som en del af behandlingen. I udvalgte tilfælde kan fysisk træning være lige så effektiv og i visse tilfælde erstatte medicinsk behandling.

I den medicinske verden er der tradition for at ordinere den behandling, der i videnskabelige undersøgelser har vist sig at være den mest effektive, og som giver færrest bivirkninger eller risici for borgeren.

Forskning viser, fysisk træning kan indgå som en effektiv del af behandlingen af en lang række sygdomme – også sygdomme, som ikke primært kommer til udtryk som lidelser i bevægeapparatet. Fysisk aktivitet og træning udmærker sig netop ved, at der generelt få bivirkninger og risici for borgeren.

I dag gives fysisk træning derfor som behandling ved en lang række medicinske sygdomme. I visse tilfælde kan fysisk træning være lige så effektiv som, og i udvalgte tilfælde erstatte, medicinsk behandling.

Sundhedsstyrelsen har samlet dokumentation for effekten af fysisk træning for 31 forskellige lidelser eller risikotilstande. Udgivelsen er primært rettet mod sundhedsprofessionelle.

 

Fysisk træning som behandling – 31 lidelser og risikotilstande

Fysisk træning som behandling har god effekt på en række lidelser og indgår i dag ofte som en del af behandlingen enten alene eller i kombination med medicin.

 

Fysisk træning som behandling

 

Opdateret 24 MAR 2023