xmlns="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 54 54">
Gå til indhold

Hvordan snakker du med dit barn om hash?

Sundhedsstyrelsen lancerer i dag et nyt site, der skal klæde forældre på til at tage snakken med deres børn.

10 JUL 2018

Sundhedsstyrelsen lancerer i dag et nyt site, der skal klæde forældre på til at tage snakken med deres børn. 

Hvor farligt er cannabis? Hvordan påvirker det hjernen? Og hvordan undgår du diskussionsfælden, når du tager snakken med dit barn om hash?

Det er nogle af de spørgsmål, du kan finde svar på, når Sundhedsstyrelsen i dag lancerer det nye site snakomhash.dk. Sitet er målrettet forældre og har til formål at skabe viden om cannabis og klæde forældre på til at tage snakken med deres børn.

”Mange forældre har svært ved at snakke med deres børn om hash, fordi de ikke føler sig ordentligt klædt på. Det vil vi med snakomhash.dk gerne rette op på,” fortæller Maria Koch Aabel fra Sundhedsstyrelsen. 

Ifølge flere rusmiddelkonsulenter og SSP’er er der blandt forældre netop et stort behov for både viden og dialogredskaber, og snakomhash.dk tilbyder begge dele. 

Videndelen er fyldt med faktuel viden om cannabis, hvor det bliver beskrevet, hvordan cannabis påvirker hjernen, hvor farligt det er, og hvilke skadevirkninger, der er forbundet med indtagelse af hash. Sitet giver også svar på nogle af de myter, der findes om cannabis og på, hvordan forskellige typer cannabis adskiller sig fra hinanden.  

Den anden del af sitet giver forældre konkrete dialogredskaber til, hvordan man bedst kan tage snakken med sin teenager om hash. Artiklerne er målrettet efter de forskellige udfordringer, man som forælder kan have, når snakken skal tages. Det gælder både den generelle snak, hvor der ikke nødvendigvis er en bekymring, men også forældre med bekymringer for en ung, der er begyndt at eksperimentere med cannabis.