xmlns="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 54 54">
Gå til indhold
English

Vaccinerne skal hjælpe os gennem efteråret og vinteren

Smitten stiger fortsat. Det samme gør antallet af indlæggelser, og belastningen på sygehusene er forøget. Til gengæld går det godt med tilslutningen til revaccination mod COVID-19, og ekstraordinært mange har valgt at tage imod første stik.

12 NOV 2021

De seneste uger er der sket en stigning i antallet af personer, der vælger at begynde på deres vaccinationsforløb mod COVID-19. I midten af oktober modtog cirka 900 personer dagligt deres første stik, og det tal lå få uger senere på 1.600. I den seneste uge valgte ekstraordinært mange at få det første stik mod COVID-19, for eksempel fik over 5.000 deres første vaccination i onsdags.

”Det, der kan bringe os sikkert igennem efteråret og vinteren, er vaccinerne. Derfor er den udvikling, vi ser lige nu, hvor flere får 1. stik, virkelig afgørende. Jo flere der bliver vaccineret, jo bedre står vi i forhold til at forebygge smitte og undgå en stor belastning på sygehuse. Det er helt nødvendigt, og særligt fordi risikoen for at blive indlagt er meget høj for ikke vaccinerede voksne sammenlignet med vaccinerede voksne,” siger Helene Probst, vicedirektør i Sundhedsstyrelsen, og fortsætter:

”Tilslutningen til vores revaccinationsprogram er rigtig høj, men i lyset af den udvikling i epidemien vi ser lige nu, ønsker vi at beskytte dem i øget risiko bedst muligt. Derfor vil vi fremover forkorte forløbet, så invitationer til revaccination sendes ud to uger tidligere end hidtil. Det vil sige allerede 6 måneder efter 2. stik.”

Børn anbefales influenzavaccination

Statusrapporten viser, at tilslutningen til influenzavaccination ligger på 41 procent på tværs af målgrupperne, mens den for børnene på 2-6 år kun ligger på 16 procent. Sundhedsstyrelsen anbefaler, at børn bliver vaccineret mod influenza, fordi man på den måde kan beskytte børnene og deres familier mod influenza. Samtidig kan mange vaccinerede børn bidrage til at inddæmme smitten og dermed beskytte sårbare borgere mod alvorlig sygdom og indlæggelse.

”Vi kigger på, hvordan vi kan sikre en større tilgængelighed i forhold til at blive vaccineret mod influenza. Jeg vil opfordre til, at man tjekker sin praktiserende læges hjemmeside for at se, hvad de har af muligheder for vaccination uden tidsbestilling og tider uden for arbejdstid,” siger Helene Probst.

Statusrapport