xmlns="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 54 54">
Gå til indhold

Brugbare byer for seniorer

Sundhedsstyrelsen har udarbejdet et idékatalog, en værktøjskasse og en tilhørende folder, som inspiration til kommunale forvaltninger, organisationer, rådgivere og andre, der arbejder med og har ansvar for vores byer og byrum.

BORGER, VIDEN OG INSPIRATION, PJECER OG BREVE, FILM 29 APR 2021

Idékataloget og værktøjskassen er lavet med udgangspunkt i en analyse af seniorers behov i byen. De to publikationer er en del af satspuljeaftalen på ældreområdet for 2019-2022, som skal understøtte det gode ældreliv.

 

 

Idékatalog

Idékataloget har til formål at inspirere politikere, kommunale forvaltninger, organisationer, rådgivere og andre, der arbejder med og har ansvar for vores byer og byrum. Dette idékataloget vil vise, hvad der kan gøre en by brugbar for seniorer – uanset om det er en landsby, provinsby, forstad eller storby.

 

Værktøjskasse

Værktøjskasse

Værktøjskassen er et supplement til idékataloget med eksempler på byer og byrum, der er brugbare for seniorer. Værktøjskassen giver inspiration til, hvornår og hvordan seniorer kan involveres, hvilke udfordringer det er værd at være opmærksom på, når seniorer involveres i byudvikling, samt hvordan en masse borgerideer kan bearbejdes og udmunde i en fremtidsorienteret løsning.

 

Folder

Folder

Folderen beskriver de seks overordnede seniorbehov i byen.

 

Animationsfilm

Er din by brugbar? Også for seniorer?

 

Animationsfilm om inspiration til udvikling af byrum.

Filmen beskriver de seks overordnede seniorbehov i byen.