xmlns="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 54 54">
Gå til indhold

Afdækning af viden om følger af multipel sklerose samt udredning behandling og sklerosespecifik rehabilitering

Kortlægningen giver et overblik over typiske følger af multipel sklerose samt hvilke faglige indsatser, herunder udredning, behandling og rehabilitering, der er viden og evidens for virker.

EVIDENS OG LITTERATUR 25 JUN 2021

Kortlægningen er udarbejdet for at understøtte Sundhedsstyrelsens udarbejdelse af anbefalinger for tværsektorielle forløb for personer med multipel sklerose.

Med udgangspunkt i en systematisk litteraturgennemgang afdækkes hvilke følger personer med multipel sklerose typisk har, som påvirker deres funktionsevne, samt afdækning af sklerosespecifikke rehabiliteringsindsatser, der er viden om virker.

Med udgangspunkt i danske retningslinjer og vejledninger gives et overblik over anbefalinger for udredning og behandling af personer med multipel sklerose.

Følgende forskningsspørgsmål besvares:

  1. Hvilke følger er typisk forekommende hos personer med multipel sklerose?
  2. Hvorledes påvirker følger af multipel sklerose funktionsevnen?
  3. Hvilke effektfulde rehabiliteringsindsatser målrettet personer med multipel sklerose findes?
  4. Hvad er gældende danske retningslinjer og vejledninger for udredning og behandling af personer med multipel sklerose?

Udgiver

Momsen A.H., Ørtenblad L. Afdækning af viden om følger af multipel sklerose samt udredning, behandling og sklerosespecifik rehabilitering. Aarhus: DEFACTUM®, Region Midtjylland, 2020

Udgivet 25. juni 2021 på sst.dk