xmlns="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 54 54">
Gå til indhold

Anbefalinger til rekruttering og fastholdelse af sundhedspersonale i psykiatrien

Formålet med anbefalingerne er at komme med forslag til, hvordan man kan styrke rekruttering og fastholdelse af kompetent sundhedsfagligt personale i den regionale psykiatri.

ANBEFALINGER 21 JAN 2020

Som led i satspuljeaftalen på sundhedsområdet for 2019-2022 er der afsat midler til, at Sundhedsstyrelsen nedsætter en arbejdsgruppe, som skal komme med anbefalinger til styrket rekruttering og fastholdelse af sundhedsfagligt personale i den regionale psykiatri, herunder læger, psykologer, fysioterapeuter, ergoterapeuter, sygeplejersker, social- og sundhedsassistenter.

Anbefalingerne vil herefter indgå i satspuljepartiernes prioritering af i alt 3 mio. kr., som er afsat under satspuljen til tiltag og indsatser, som kan understøtte bedre rekruttering og fastholdelse af sundhedspersonale i den regionale psykiatri.

Udfordringerne med rekruttering og fastholdelse af sundhedsfagligt personale i den regionale psykiatri er ikke en ny problemstilling og der foregår derfor allerede en række regionale indsatser til bedre rekruttering og fastholdelse. Anbefalingerne tager derfor udgangspunkt i de allerede eksisterende erfaringer fra arbejdet med området i regionerne samt eksisterende strategier og visioner for rekruttering og fastholdelse i de forskellige faglige selskaber.