xmlns="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 54 54">
Gå til indhold

Søren Brostrøm får nyt job i WHOs hovedkvarter i Geneve

Sundhedsstyrelsens direktør, Søren Brostrøm, skal fra den 1. august 2023 indgå i ledelsesteamet under WHOs generaldirektør, etiopieren Dr. Tedros Adhanom Ghebreyesus. Han tiltræder en stilling som seniorrådgiver for generaldirektøren med ansvar for den organisatoriske reform af WHO og stopper samtidigt som direktør for Sundhedsstyrelsen.

17 JUL 2023

Verdenssundhedsorganisationen, WHO, har eksisteret siden 1958 med Danmark som stiftende medlem. I dag er 197 lande medlemmer af WHO, og organisationen har ca. 7.000 ansatte, hvoraf ca. en tredjedel arbejder i hovedkontoret i Geneve. Resten af WHOs medarbejdere er fordelt på ca. 150 landekontorer, seks regionale kontorer, samt en række specialiserede kontorer i forskellige lande.

WHOs organisatoriske reformproces blev igangsat i 2017 og er en af de mest ambitiøse i organisationens historie. Målet er en mere strømlinet og effektiv organisation, der på tværs af alle geografiske lokaliteter skal sikre målbar effekt på folkesundheden af WHOs indsatser.

”Danmark er en af de store bidragsydere til WHO, og vi har været en stærk fortaler for en organisatorisk reform i WHO. I disse år er WHOs ledende rolle på den globale sundhedsdagsorden mere vigtig end nogensinde. Jeg er meget stolt over, at Dr. Tedros har bedt mig stå i spidsen for det fortsatte arbejde med den organisatoriske reform på tværs af hele organisationen. Som så meget andet har det ligget lidt i læ af covid-19 indsatsen, men nu er der et stort momentum for at komme videre. Det glæder jeg mig meget til at bidrage til,” siger Søren Brostrøm.

Søren Brostrøm har som direktør for Sundhedsstyrelsen repræsenteret Danmark i WHOs besluttende organer og haft en række tillidshverv i WHO. Han var bl.a. formand for bestyrelsen i WHOs Europaregion i 2019-2020, og han har siden 2021 været medlem i WHOs globale bestyrelse. Ved ansættelsen i WHOs hovedkvarter fratræder han disse tillidshverv.

Søren Brostrøm flytter til Geneve i slutningen af juli og starter i WHO den 1. august 2023. Han fortsætter som formand for Robusthedskommissionen, der forventes at aflevere sine anbefalinger i slutningen af august.

Jonas Egebart tiltræder som Sundhedsstyrelsens direktør den 15. august, og i den mellemliggende periode konstitueres vicedirektør Steen Dalsgård Jespersen.

Læs mere om WHOs organisatoriske reform

Læs mere om Robusthedskommissionen

Modtag nyheder fra Sundhedsstyrelsen

Vores pressemeddelelser og nyheder er opdelt i otte temaer, og du har selv mulighed for at tilpasse nyhedsstrømmen fra os, så du kun modtager nyheder, der handler om de emner, du er mest interesseret i.

 

Se overblikket og tilmeld dig vores nyhedstemaer

 

Hvis du i forvejen modtager nyheder fra Sundhedsstyrelsen, kan du ændre dit abonnement ved at gå ind på en af de e-mails, du har fra Sundhedsstyrelsen og klikke på 'Opdater tilmeldinger' eller 'Afmeld'.

 

Denne nyheds temaer:

 

Pressemeddelelser

 

Nyt på sundhedsområdet

 

Sundhed for alle borgere