xmlns="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 54 54">
Gå til indhold

IRF Stormøde 7. juni 2023 - Nu er det endelige program klar

Bør eksistentielle og åndelige aspekter tænkes ind i patientbehandling?

26 APR 2023

Kom og vær med i diskussionen når vi mødes til Stormødet, der i år handler om beroligende lægemidler til nyopståede angst- og urosymptomer hos voksne og melatonin til børn og unge med søvnproblemer.

”På stormødet skal vi blandt andet tale om de mulige årsager til nyopstået angst, uro og søvnproblemer, der ses hos voksne behandlet i almen praksis. Er det sådan, at det moderne menneske er mindre robust overfor de kriser, man som menneske uundgåeligt vil møde livet igennem? Eller har vi mistet forståelsen og sproget for livets udfordringer?” siger Signe Hansen, læge i enhed for evidensbaseret medicin, Sundhedsstyrelsen. Og fortsætter, ”I Danmark har vi rigtigt gode forudsætninger for at levere behandling af høj kvalitet, men måske bør behandling af sygdom også baseres på individets overbevisning, da det unægtelig vil have en betydning for den enkeltes sygdomsforståelse og vej igennem et sygdomsforløb”.

Stormødet tager udgangspunkt i Sundhedsstyrelsens to nye nationale kliniske anbefalinger, der handler om behandling af voksne med nyopståede angst- og urosymptomer samt brug af melatonin til børn og unge med søvnproblemer. 

Du kan blandt andet høre oplæg om: Evidens og anbefalinger for brug af beroligende medicin til voksne med nyopståede angst- og urosymptomer, den fortællende (narrative) tilgang til brug af beroligende medicin i almen praksis, og hvad konsekvenserne af for lidt søvn kan være.

Der bliver god mulighed for at diskutere emnerne, blandt andet i de parallelle eftermiddagssessioner, og til at høre om emnerne fra forskellige vinkler. 

En af de vinkler, du kan høre om, kommer fra professor i åndelig og eksistentiel omsorg, Niels Christian Hvidt, der fortæller om livskriser og åndelig omsorg. Du kan også være med i diskussionen om, hvordan vi kan sikre mental robusthed – med eller uden brug af medicin. 

Se det færdige program og tilmeld dig her:

IRF's stormøde

Tilmeldingsfristen er 7. maj 2023.

 

Modtag nyheder fra Sundhedsstyrelsen

Vores pressemeddelelser og nyheder er opdelt i otte temaer, og du har selv mulighed for at tilpasse nyhedsstrømmen fra os, så du kun modtager nyheder, der handler om de emner, du er mest interesseret i.

Se overblikket og tilmeld dig vores nyhedstemaer

Hvis du i forvejen modtager nyheder fra Sundhedsstyrelsen, kan du ændre dit abonnement ved at gå ind på en af de e-mails, du har fra Sundhedsstyrelsen og klikke på 'Opdater tilmeldinger' eller 'Afmeld'.

Denne nyheds temaer:

Nyt fra IRF om lægemidler