xmlns="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 54 54">
Gå til indhold

Frivillige organisationer og foreninger kan igen søge om midler til at inddrage mennesker med psykiske lidelser og deres pårørende

Sundhedsstyrelsen opslog i juni 2023 år en pulje til projekter, der styrker inddragelse af mennesker med psykiske lidelser og deres pårørende gennem civilsamfundet. Fem projekter har fået midler, og der er fortsat midler i puljen. Derfor kan frivillige organisationer og foreninger igen søge midler fra puljen.

03 OKT 2023

Der er fortsat behov for at styrke indsatsen med at inddrage både borgere med psykiske lidelser og deres pårørende i behandlingsforløbene. Derfor bliver satspuljen fra 2019-2022 ”Bedre inddragelse af mennesker med psykiske lidelser og deres pårørende gennem civilsamfundet” nu videreført. 

Når mennesker med psykiske lidelser og deres pårørende er med til at bestemme, hvordan forløbet skal sammensættes, bliver behandlingen mest vellykket. Derfor er det en afgørende del af indsatsen, at både patienten og de pårørende bliver inddraget. Samtidig bliver forholdet mellem fagpersonen og brugeren mere ligeværdigt.

Sundhedsstyrelsen inviterer derfor frivillige organisationer og foreninger til at søge midler til enten at videreføre projekter eller til nye projekter, som har til formål at styrke inddragelsen af borgere og deres pårørende. 

Puljen, som administreres af Sundhedsstyrelsen, er en del af udmøntningsaftalen 2023-2026 på sundhedsområdet. Der er afsat ca. 3,8 millioner til genopslag af puljen. Ansøgningsfrist for puljen er den 14. november 2023.

Alle frivillige organisationer og foreninger, evt. i samarbejde med kommuner og regioner, kan ansøge.

Genopslag: Bedre inddragelse af mennesker med psykiske lidelser og deres pårørende gennem civilsamfundet

Modtag nyheder fra Sundhedsstyrelsen

Vores pressemeddelelser og nyheder er opdelt i otte temaer, og du har selv mulighed for at tilpasse nyhedsstrømmen fra os, så du kun modtager nyheder, der handler om de emner, du er mest interesseret i.

 

Se overblikket og tilmeld dig vores nyhedstemaer

 

Hvis du i forvejen modtager nyheder fra Sundhedsstyrelsen, kan du ændre dit abonnement ved at gå ind på en af de e-mails, du har fra Sundhedsstyrelsen og klikke på 'Opdater tilmeldinger' eller 'Afmeld'.

 

Denne nyheds temaer:

 

Nyt om forebyggelse

 

Nyt på sundhedsområdet