xmlns="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 54 54">
Gå til indhold

Der er givet 3,7 millioner vaccinationer i efterårets vaccinationsindsats

Sundhedsstyrelsen gør status over den afsluttede vaccinationsindsats mod covid-19, influenza og pneumokoksygdom.

15 MAR 2023

Efterårets vaccinationsindsats blev afrundet 1. marts, og Sundhedsstyrelsen udgiver i dag den sidste statusrapport over vaccinationsudrulningen.

I denne sæson blev over 1,9 millioner borgere vaccineret mod covid-19, 1,6 millioner borgere mod influenza, og 170.000 borgere er vaccineret mod pneumokoksygdom. I alt er der givet 3,7 millioner vaccinationer i efterårets vaccinationsindsats.

”Når vi kigger tilbage på årets vaccinationsindsats er vi meget tilfredse. Vi var spændte på, om befolkningen efter en lang coronaepidemi igen ville tage imod vores vaccinationstilbud, og det ville de heldigvis gerne. Regionerne er sammen med praktiserende læger og private vaccinationsfirmaer lykkedes med at gøre vaccination bredt tilgængeligt. Rekordmange har taget imod tilbuddene, og det har forebygget både sygdom og død og beskyttet vores sundhedsvæsen,” siger sektionsleder Kirstine Moll Harboe.

Høj tilslutning til sæsonens vaccinationsprogrammer

Statusrapporten viser, at tilslutningen er særlig høj blandt de ældste. I alt 91 procent af borgerne over 85 år har taget imod en booster-vaccination mod covid-19 og 82 procent mod influenza. På plejehjem er tilslutningen endnu højere, hvor 92 procent er blevet vaccineret mod covid-19 og 85 procent mod influenza. Den høje tilslutning gælder på tværs af regioner og kommuner.

Sammenlignet med de øvrige nordiske lande og EU-landene har Danmark opnået den højeste tilslutning til et booster-stik mod covid-19 blandt borgere over 60 år. Årets vaccinationsindsats har været understøttet af et nationalt bookingsystem, hvor det har været muligt at booke tid til vaccination ved regionernes vaccinationscentre. Systemet har været med til at sikre en stabil tilgængelighed til vaccination gennem hele sæsonen og er blevet benyttet af i alt 1,6 millioner borgere.

Afsluttende status: Udrulning af sæsonvaccinationer mod covid-19, influenza og pneumokoksygdom

Statusrapport over sygehusbelastning

Den sidste statusrapport over sygehusbelastning i relation til covid-19 udgives også i denne uge. Antallet af indlagte på grund af covid-19 er fortsat lavt og stabilt. 

 

Sundhedsstyrelsen vil fortsat følge udviklingen for covid-19, især i forhold til effekten af vaccination og om nye varianter medfører mere alvorlig sygdom. 

 

Status på sygehusbelastning i Danmark: Covid-19, influenza og RS-virus