xmlns="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 54 54">
Gå til indhold

Mange er vaccineret. Det går med rekordfart og flere skal med

Gennem de sidste 1½ uge er har der været tempo over vaccinationerne mod covid-19, og der er rigeligt med tider, så flere kan tage imod tilbuddet.

21 DEC 2021

Den 25. november 2021 meldte Sundhedsstyrelsen ud, at 1,4 mio. borgere  i alderen 40-65 år ville blive tilbudt revaccination mod covid-19 inden årsskiftet . Også 430.000 børn i alderen 5-11 år blev inviteret til deres første vaccinedosis. Beslutningen blev truffet for at øge immuniteten i befolkningen, nu hvor smitten er stigende, og epidemien vokser.

”Det er en virkelig stor andel af befolkningen, der er blevet tilbudt revaccination på nuværende tidspunkt. Allerede inden vi sendte de nye invitationer ud, havde vi i forvejen inviteret 1,3 millioner blandt ældre, personer i øget risiko og krydsvaccinerede,” siger Helene Probst, vicedirektør i Sundhedsstyrelsen.

Mange mennesker har reageret lynhurtigt på invitationen, og har skyndt sig at få det 3. stik. 

”Jeg tror, at mange har kunnet se fordelen ved at skynde sig ned og blive vaccineret inden julen, hvor de fleste gerne vil mødes med familie og venner. Og vi er meget tilfredse med, at over 2 mio. personer er blevet revaccineret på nuværende tidspunkt. Alene 1,4 mio. siden den 25. november,” siger Helene Probst.

Samtidig har 215.000 besluttet sig for at få det 1. stik siden 25. november, heraf 145.000 børn i alderen 5-11 år.

Det har været en meget stor opgave for regionerne at stable kapaciteten på benene til at vaccinere i stor skala, og det er lykkedes over al forventning.

”Der er god mulighed for at blive vaccineret inden jul eller mellem jul og nytår. Regionerne kan vaccinere 1 million mennesker i denne uge, og der er mere end 1.300 vaccinationssteder at vælge imellem. Det kan være i et vaccinationscenter, hos en praktiserende læge, på et apotek eller på et af de private vaccinationssteder,” siger Helene Probst.

Sundhedsstyrelsen følger udviklingen i epidemien tæt. Samtidig fremkommer der stadig større dokumentation for vaccinerne, der udarbejdes både her i landet og internationalt. Dokumentationen er væsentlig for at kunne vurdere og tage stilling til, om der er grundlag for at tilbyde nye målgrupper vaccination. Det kunne for eksempel være tilbud om 3. stik til unge og voksne.

Covid-19 vaccinationsindsats