xmlns="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 54 54">
Gå til indhold
English

Kom med til konference om børne­vaccinations­programmet i FN-byen

Sundhedsstyrelsen inviterer til konference om børnevaccinationsprogrammet den 20. april i FN-byen i København. På konferencen vil oplægsholdere fra ind- og udland præsentere og debattere en række aktuelle emner inden for vaccinationsområdet.

25 FEB 2020

Hvorfor siger folk nej til tilbud om vaccination? Hvilken type kommunikation virker, når det gælder vacciner og vaccineskepsis? Og hvad viser dansk og international forskning på området? 

Det er nogle af de emner, der er i fokus på den nationale vaccinekonference, som Sundhedsstyrelsen er vært for. Med konferencen ønsker vi at bringe den viden, debat og forskning, der foregår internationalt på vaccinationsområdet, ind i et nationalt perspektiv.

”Heldigvis går det rigtig godt med tilslutningen til børnevaccinationsprogrammet i Danmark. Men i flere lande i Europa har vi set en voldsom stigning i antallet af mæslingetilfælde. En stigning, som blandt andet har baggrund i tvivl om sikkerheden ved mæslingevaccinen, og en mistillid til myndigheder og fagfolk. Den usikkerhed oplevede vi jo selv for et par år tilbage, hvor der pludselig opstod mistillid til HPV-vaccinen.” siger Marlene Øhrberg Krag, Centerchef i Sundhedsstyrelsen. 

Sidste år udnævnte Verdenssundhedsorganisationen WHO vaccinetvivl til at være en af de ti største globale sundhedsudfordringer lige nu. Der kan være mange årsager til tvivl og en faldende vaccinationstilslutning og derfor også mange veje til at løse problemet. Nogle lande har fx valgt at gøre vaccination lovpligtigt. 

”I Danmark vælger vi at satse på information og dialog med borgerne. Vi lærte en hel del om værdien af kommunikation til både hjerte og hjerne, da vi skulle håndtere udfordringerne med faldet i HPV-vaccination,” fortæller Marlene Øhrberg Krag.

På konferencen vil der være oplægsholdere fra Verdenssundhedsorganisationen (WHO), det Europæiske Center for Forebyggelse af og Kontrol med Sygdomme (ECDC), Frankrig, England og Danmark. Programmet vil være interessant for alle med interesse for vaccination og børnevaccinationsprogrammer, herunder læger, sygeplejersker, regionale og nationale beslutningstagere samt journalister.

Konferencen foregår på både dansk og engelsk.

Læs mere om konferencen her

Se det foreløbige program her

Tilmeld dig her