xmlns="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 54 54">
Gå til indhold
English

Danskere i Hubei-området får tilbud om hjemrejse

Det danske udenrigsministerium har ligesom en række andre lande nu besluttet at hjælpe danske statsborgere, der opholder sig i den kinesiske Hubei-provins, med at blive transporteret hjem til Danmark.

29 JAN 2020

Det drejer sig om et mindre antal danskere, som vil rejse som del af en større gruppe hjemrejsende fra forskellige EU-lande.

”Vi er selvfølgelig klar til at modtage de hjemrejsende ved ankomst i Danmark, også under forsvarlige forhold. Vi vil sørge for, at de bliver informeret og vurderet ift. om de har symptomer og har haft risikokontakt i Wuhan, således at vi kan vejlede og iværksætte relevante foranstaltninger”, siger direktør Søren Brostrøm, der samtidig understreger, at Sundhedsstyrelsen opfordrer alle danskere, der nu opholder sig i Hubei-provinsen, til at følge lokale myndigheders anbefalinger, og holde sig opdaterede på Udenrigsministeriets hjemmeside om, hvordan de skal forholde sig, hvis de ønsker at komme hjem

”Vi er i meget tæt dialog med Udenrigsministeriet, så vi kan sikre at de danskere, der vælger at rejse hjem, er informerede om, hvordan de skal forholde sig når de ankommer til Danmark.”

De kinesiske myndigheder har i tråd med anbefalingerne fra WHO iværksat screening af personer som rejser ud af Kina, hvilket reducerer risikoen for at personer, der er smittet med coronavirus, forlader landet.

”Kommer der personer til Danmark, hvor vi mistænker coronasmitte, så har vi et stærkt beredskab klar til at håndtere det. Hvis der ankommer raske personer, som har haft tæt kontakt til coronasmittede patienter, så vil vi lave en konkret og individuel vurdering af om vi vil iværksætte f.eks. isolation i eget hjem eller karantæne i offentligt regi, sådan som det er beskrevet i vores retningslinjer”, siger Søren Brostrøm

Skulle der være borgere, som er kommet hjem fra rejse i Hubei-provinsen inden for de seneste 2 uger, og som har spørgsmål, kan de finde information på Sundhedsstyrelsens hjemmeside eller kontakte egen læge, lægevagten eller 1813 for rådgivning.

Se Sundhedsstyrelsens information om Coronavirus

Se Udenrigsministeriets rejsevejledning her