xmlns="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 54 54">
Gå til indhold
English

Kom til konference om fysisk aktivitet blandt børn og unge

Hvorfor er fysisk aktivitet så vigtigt for børn og unge? Hvor fysisk aktive er de? Og hvordan kan kommunerne hjælpe børn og unge til at være mere aktive? De spørgsmål er i fokus, når Sundhedsstyrelsen den 7. oktober holder konference om fysisk aktivitet.

07 AUG 2019

Fysisk aktivitet er godt for alle. Når vi rører os, har det en positiv effekt på mange biologiske processer i kroppen, og det er samtidig med til at styrke vores mentale sundhed, fx ved at øge børns selvtillid. 

Hos små børn styrker bevægelse den motoriske udvikling og de motoriske kompetencer. Lege har betydning for barnets kognitive, fysiske, sociale og emotionelle udvikling, mens fysisk aktivitet blandt andet øger den faglige præstation blandt unge. 

Men mange børn og unge rører sig slet ikke nok. Derfor er der behov for at få fysisk aktivitet højere på dagsordenen og udbrede budskabet om, hvorfor fysisk aktivitet er vigtigt.

”Vi håber, at konferencen kan hjælpe de mange aktører i kommunerne, som har indflydelse på fysisk aktivitet blandt børn og unge samt skabe øget opmærksomhed om fysisk aktivitets positive betydning,” siger Niels Sandø, enhedschef i Sundhedsstyrelsen.

Konferencens program består af oplæg og parallelsessioner. Vi får besøg af forskere og praktikere, som på hver deres måde har holdninger til, hvordan fysisk aktivitet blandt børn og unge kan fremmes. Derudover kan du få inspiration inden for områderne aktiv transport, natur, peer-to-peer, idræt i skolen, foreningslivet og forældres rolle.

Vi håber på en bred deltagerkreds, som kan være med til at gøre en forskel for børn og unges sundhed, trivsel og læring.

Praktisk information

Konferencen finder sted på Munkebjerg Hotel i Vejle den 7. oktober fra kl. 9.00 til kl. 16.00.

Læs mere om konferencen og tilmeld dig