xmlns="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 54 54">
Gå til indhold
English

Nyt speciale skal styrke akutområdet

Sundhedsstyrelsen udsender i dag nye regler om uddannelse af speciallæger. Et af de nye tiltag er, at der skal oprettes et nyt lægefagligt speciale i akutmedicin.

09 FEB 2018

Sundhedsstyrelsen udsender i dag nye regler om uddannelse af speciallæger. Et af de nye tiltag er, at der skal oprettes et nyt lægefagligt speciale i akutmedicin.

Den nye uddannelse i akutmedicin skal sikre, at de kommende speciallæger er klædt på til at håndtere akutte patienter. Som grundlag for uddannelsen udsender Sundhedsstyrelsen i dag en målbeskrivelse, der indeholder alle de kompetencer, som de kommende speciallæger skal have.

De nye speciallæger i akutmedicin kommer til at arbejde tæt sammen med andre læger på sygehusene og med sundhedsvæsenet uden for sygehusene. På sygehusene vil speciallægerne møde de patienter, som har brug for en akut vurdering og behandling og de vil sikre, at patienterne bliver flyttet hurtigt videre til den rette behandling, yderligere udredning mv.

”De nye speciallæger i akutmedicin kommer til at spille en vigtig rolle i det danske sundhedsvæsen. Det er afgørende, at patienten møder en speciallæge i akutafdelingen, som kan vurdere og behandle de akutte symptomer, tage stilling til det videre forløb og hurtigt dirigere patienten videre i sundhedsvæsenet. Derfor er jeg glad for, at vi nu kan uddanne speciallæger i akutmedicin, som kommer til at sikre sammenhæng i patienternes møde med de akutte sundhedstilbud”, forklarer enhedschef, Henrik Stig Jørgensen.

Med regelsæt og målbeskrivelse på plads bliver næste skridt, at regionerne skal etablere uddannelsesprogrammer, uddannelsesforløb m.m. Det forventes, at de første læger kan starte i introduktionsstillinger i efteråret 2018. 

Målbeskrivelse for akutmedicin

Sundhedsstyrelsens følgetekst til målbeskrivelsen

Bekendtgørelse nr. 96 af 2. februar 2018 om uddannelse af speciallæger

Bekendtgørelse nr. 95 af 2. februar 2018 om speciallæger

Sundhedsstyrelsen har indstillet specialet i akutmedicin til sundhedsministeren, som har godkendt det. Læs indstillingen til Sundhedsministeren

Sundhedsstyrelsens rapport: Vurdering af et speciale i akutmedicin i Danmark