xmlns="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 54 54">
Gå til indhold

Nye initiativer skal styrke selvmordsforebyggelsen

Alle relevante aktører kan nu søge om midler til at forebygge selvmord.

27 JUN 2022

Antallet af selvmord i Danmark faldt markant fra 1980 og frem til årtusindeskiftet, men siden 2007 har antallet af selvmord ligget nogenlunde uændret på omkring 600 selvmord om året. En ny pulje skal hjælpe med at forebygge selvmord, så tallet kan komme længere ned. 

”Vi ved, at selvmord kan forebygges. Alligevel er antallet af selvmord ikke faldet i næsten 20 år – på trods af mange indsatser. Formålet med puljen er derfor at styrke den selvmordsforebyggende indsats ved at give midler til udvikling og implementering af evidensbaserede selvmordsforebyggende initiativer, som også kan forankres og udbredes efter projektperioden,” fortæller Laura Toftegaard Pedersen, Sektionsleder i Sundhedsstyrelsen. 

Midlerne skal bruges til selvmordsforebyggende initiativer. Det kan for eksempel være initiativer som har fokus på den tidlige indsats, opsporing, opfølgning efter selvmordsforsøg og inddragelse af patienter og pårørende.

Der er i puljen afsat 11,6 millioner kroner. Midlerne kan søges af alle relevante aktører. Der er afsat midler frem til 2025. 

Ansøgninger skal være modtaget af Sundhedsstyrelsen senest d. 12. september 2022. 

Læs mere om puljen og find ansøgningsskema her