xmlns="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 54 54">
Gå til indhold
English

Status på vaccinationsindsatsen per 2. februar

Mere end tre ud af fire plejehjemsbeboere er nu færdigvaccineret og halvdelen af det frontpersonale, som har modtaget første vaccinedosis, har nu også modtaget andet og sidste stik.

05 FEB 2021

189.148 personer i Danmark har per 2. februar modtaget første vaccinestik, og næsten halvdelen af dem har også modtaget anden dosis og er dermed færdigvaccinerede. Det betyder, at 1,61 procent af den danske befolkning nu er færdigvaccineret.

”Vi får som bekendt stadig ikke de mængder vacciner, vi gerne havde set, så i sidste uge var målet at få færdigvaccineret de mest sårbare borgere. Det har regioner og kommuner arbejdet målrettet efter og med stor succes. 77 procent af plejehjemsbeboere har nu fået andet stik og er dermed fuldt beskyttede mod COVID-19 sygdom. Vi forventer, at de sidste plejehjemsbeboere bliver færdigvaccinerede inden for de næste par uger, og det er en vigtig milepæl,” siger Sundhedsstyrelsens direktør Søren Brostrøm.

Sundhedsstyrelsen udmeldte i sidste uge, at ugens leveringer fra BioNTech/Pfizer skulle prioriteres til at borgere, der havde fået første vaccine omkring nytår, kunne få andet og sidste stik. 

Tirsdag d. 2. februar modtog Region Nordjylland en sending COVID-10 Moderna®, der især skal bruges til at give borgere, der er 85 år eller ældre, tilbud om at påbegynde vaccinationsforløb. På fredag modtager de øvrige regioner også et begrænset antal doser fra Moderna. De vil herefter også kunne gå i gang med at vaccinere de ældste borgere. 

”På trods af de udfordringer, vi har med leverancerne af vaccinerne, går det godt med at få vaccineret befolkningen. Vi holder fast i vores prioriteringsrækkefølge og får vaccineret både de sårbare borgere, som vi skal passe særligt meget på, og det sundheds- og plejepersonale, som er udsat for smitte i deres arbejde, og som er helt afgørende for at sikre driften af vores sundheds- og ældresektor,” siger Søren Brostrøm.

Vaccinationsindsatsen bliver udrullet gradvist, og det vil fortsat vare noget tid, før alle har fået tilbuddet om vaccination og har opnået fuld beskyttelse. Det er vigtigt, at alle fortsat har tålmodighed, og holder fast i de smitteforebyggende anbefalinger. 

Sundhedsstyrelsen udgiver løbende statusrapporter over vaccinationsindsatsen.

Vaccination mod COVID-19: Statusrapport per 2. februar