xmlns="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 54 54">
Gå til indhold

Værdigheds­rejseholdet rykker ud igen

17 kommuner og private leverandører på ældreområdet får besøg af Sundhedsstyrelsens Værdighedsrejsehold fra 2020.

08 JAN 2020

Fra starten af 2020 bliver 17 kommuner og private leverandører på ældreområdet tilbudt et læringsforløb ved Værdighedsrejseholdet. Læringsforløbene har fokus på at bidrage positivt til at sikre mere værdighed i ældreplejen med afsæt i de behov og udfordringer, der opleves på de enkelte plejeenheder.

”Vi glæder os til at komme ud til de kommunale og private plejecentre rundt om i landet og arbejde med ledere og medarbejdere, som brænder for at skabe et værdigt og godt liv for de ældre. ” siger projektleder Marekka Staal Jensen. 

Det har været muligt for kommuner og private leverandører på ældreområdet at ansøge om to former for læringsforløb. Det er henholdsvist et praksisnært læringsforløb om værdighed i ældreplejen, der er målrettet medarbejdere og har fokus på at skabe positive forandringer i det daglige arbejde gennem viden og metoder, og et læringsforløb om værdig ældrepleje med fokus på organisation, ledelse og samarbejde, der er målrettet ledelsen. 

Værdighedsrejseholdet er en del af satspuljeaftalen 2018-2021, hvor der blev afsat midler til etableringen af Videnscenter for værdig ældrepleje. Videnscentret har fokus på at sikre og understøtte ældre og deres pårørende en værdig ældrepleje. 

Information om Videnscenter for værdig ældrepleje

Udmøntning af Praksisnært læringsforløb om værdighed i ældreplejen ved værdighedsrejsehold - 2. opslag

Udmøntning af Læringsforløb om værdig ældrepleje med fokus på organisation, ledelse og samarbejde – 2. opslag