xmlns="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 54 54">
Gå til indhold

Tilbud om gratis kighoste­vaccination til gravide forlænges 3 måneder

Sundheds- og Ældreministeriet har på baggrund af en anbefaling fra Sundhedsstyrelsen og Statens Serum Institut besluttet at forlænge det gratis tilbud om kighostevaccination til gravide i 3. trimester med 3 måneder.

29 JAN 2020

Gravide kan derfor frem til d. 30. april 2020 tilbydes gratis kighostevaccination ved deres tredje lægebesøg, som ligger omkring uge 32.

”Kighoste er normalt ikke farligt for større børn og voksne, men kan være farligt for spædbørn, indtil de selv kan blive vaccineret. Formålet med at vaccinere den gravide er netop at beskytte det nyfødte barn. Når den gravide vaccineres danner hun nemlig antistoffer mod kighoste, som overføres til barnet og beskytter det”, fortæller overlæge i Sundhedsstyrelsen Bolette Søborg.

Baggrunden for Sundhedsstyrelsens anbefaling er, at kighosteepidemien endnu ikke viser tegn til at aftage. I december 2019 blev der således påvist cirka lige så mange tilfælde (625) som i oktober og november, og foreløbige tal for januar tyder på, at epidemien fortsat ikke er på vej til at aftage).

Statens Serum Institut vurderer, at mange gravide allerede har taget imod tilbuddet om gratis kighostevaccination.

Du kan læse mere om tilbuddet her