xmlns="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 54 54">
Gå til indhold
English

Test af husstandsmedlemmer til personer, der arbejder på en minkfarm, gælder nu i hele landet

Sundhedsstyrelsen har opdateret anbefalingerne for, hvordan husstandsmedlemmer til personer, der arbejder på en minkfarm, bør testes. Det sker på baggrund af den seneste status for smitte blandt mink, og for smittespredningen fra mink til mennesker. Anbefalingerne gælder nu i hele landet.

16 NOV 2020

Udover, at anbefalingerne nu gælder hele landet, betyder opdateringen, at antallet af test sættes ned. Fremover skal personer, der har relation til minkdrift, samt dem, de bor sammen med, testes 2 gange om ugen. 

”Vi ser nu en større spredning af smitte i mink i flere regioner, og det er vigtigt, at vi får bremset smitten før den spreder sig til mennesker. Samtidig er det vigtigt for de familier, der er tilknyttet mink-farmene, at de har mulighed for at komme på arbejde og gå i skole, hvis de ikke er i risiko for at smitte andre,” siger overlæge Bolette Søborg. 

Hvis man bor i samme husstand som en person, der arbejder på en minkfarm, hvor der ikke er påvist smitte, kan man stadig gå på arbejde, og børn og unge i husstanden kan fortsat gå i skole og i dagtilbud. Men de skal lade sig teste som beskrevet. Kravet bortfalder, når minkbesætningen er slået ned. Og man skal være opmærksom på, at der kan være lokale og nationale restriktioner, som naturligvis skal følges. 

Bor man sammen med en person, der arbejder på en minkfarm, hvor der er påvist smitte, anbefales det ud fra et forsigtighedsprincip, at man bliver hjemme fra arbejde, skole og daginstitution, fra tiltagene træder i kraft, og indtil den smittede minkbesætning er slået ned. 

14 dage efter den smittede minkbesætning er slået ned, kan husstandsmedlemmer, genoptage deres arbejde. Og børn og unge i familien kan genoptage deres skolegang og komme i dagtilbud.

Test af husstandsmedlemmer til personer, der arbejder på en minkfarm