xmlns="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 54 54">
Gå til indhold

National klinisk retningslinje for polycystisk ovarie syndrom (PCOS) – diagnostik og risikovurdering

Den nationale kliniske retningslinje for PCOS (polycystisk ovarie syndrom) – diagnostik og risikovurdering er faglig rådgivning, som først og fremmest indeholder anbefalinger til sundhedsprofessionelle, der gennem sin praksis møder kvinder med PCOS og skal træffe beslutning om diagnostik og tidlig opsporing.

12 FEB 2014

National klinisk retningslinje for polycystisk ovarie syndrom (PCOS) – diagnostik og risikovurdering er nu sendt i høring.

Forekomsten af polycystisk ovarie syndrom (PCOS) hos kvinder i Danmark er ca. 17 %. Dermed er PCOS den hyppigst forekommende endokrine lidelse hos kvinder i den fertile alder. Kvinder med PCOS repræsenterer en heterogen gruppe af kvinder, både hvad angår fysiske træk (fænotyper) og symptombillede. I litteraturen er PCOS desuden foreslået associeret til risikofaktorer for type II diabetes og hjertekarsygdom.

Den nationale kliniske retningslinje for PCOS – diagnostik og risikovurdering er faglig rådgivning, som først og fremmest indeholder anbefalinger til sundhedsprofessionelle, der gennem sin praksis møder kvinder med PCOS og skal træffe beslutning om diagnostik og tidlig opsporing. Retningslinjen kan også med fordel læses af beslutningstagere og planlæggere i sundhedsvæsenet samt af andre med interesse for området.

Link

Høring af national klinisk retningslinje for polycystisk ovarie syndrom (PCOS)