xmlns="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 54 54">
Gå til indhold

Træningsguide for mennesker med demens

Sundhedsstyrelsen har udgivet to publikationer om Træningsguide for mennesker med demens, som kan hjælpe både mennesker med demens og ældre svækkede i at være fysisk aktive.

17 JUN 2021

Sundhedsstyrelsens publikationer skal inspirere kommuner og frivillige til at støtte ældre med demens eller svækkelse i at blive fysisk aktive og bevare god trivsel og sundhed så længe som muligt.

Guiden indeholder 27 øvelser, der er fordelt på fem forskellige hverdagsmiljøer:

  • Eget hjem
  • Naturen
  • Foreningen
  • Pleje- eller aktivitetscenter
  • Træningscentret (kan tilpasses den enkelte ældres funktionsniveau).

Guiden er opdelt i to nye publikationer; en fuld udgave med baggrundsviden og kommunikation samt en kort udgave med alle øvelser.

Træningsguide for mennesker med demens - kort udgave

Træningsguide for mennesker med demens - lang udgave

De to publikationer er udarbejdet som led i arbejdet med demenshandlingsplanen, hvor der er afsat midler i 2020-2023 til at udbrede guiden yderligere.

Sundhedsstyrelsen har i tæt samarbejde med brugere, der kender guiden, udviklet de nye udgaver, som er efterspurgt af praksis.

”Træningsguide for mennesker med demens” er oprindeligt udviklet i 2018 til Sundhedsstyrelsen af konsulenthuset PLUSS, Ældre Sagen og Institut for Idræt og Ernæring (NEXS), Københavns Universitet som led i National Demenshandlingsplan 2025.

Læs mere om træningsguiden, øvelserne og erfaringer med guiden