xmlns="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 54 54">
Gå til indhold

Nye medlemmer af Sundhedsstyrelsens rådgivende panel

Den 1. november tiltræder 8 nye medlemmer af Sundhedsstyrelsens Rådgivende Panel. Panelet rådgiver sygehuslæger om mulighederne for eksperimentel behandling til patienter med alle typer livstruende sygdomme i tilfælde, hvor der ikke umiddelbart er flere etablerede behandlingstilbud.

02 NOV 2023

Panelet består af 8 læger, der er tilknyttet på baggrund af deres faglige erfaring og kendskab til mange forskellige behandlingsmuligheder, herunder eksperimentel behandling. Samtidig lægges der vægt på, at panelet har en geografisk spredning. Hvis der henvises patienter med diagnoser, der ikke er dækket af det faste panel, har Sundhedsstyrelsen mulighed for at indhente rådgivning fra andre relevante speciallæger. 

”Sundhedsstyrelsens rådgivende panel har en vigtig funktion, selv om det er for et lille antal patienter. Når en patientsag henvises til rådgivning ved panelet, har patienten ofte gennemgået flere forskellige behandlinger for deres livstruende sygdom. Her kan eksperimentel behandling, hvis den findes, være deres sidste mulighed,” siger enhedschef Claus Malta Nielsen.

Igennem årene har der været et vekslende brug af ordningen, som toppede med 1167 henvisninger i 2009. De seneste år har antallet af henvisninger ligget omkring 100. 

”Faldet i antallet af sager skyldes, ifølge de læger vi har talt med rundt om i landet, organisatoriske ændringer. For eksempel er der oprettet flere kliniske forskningsenheder, og dermed er det blevet lettere for behandlingsafdelingerne selv at afsøge mulighederne for eksperimentel behandling”, siger Claus Malta Nielsen 

Hovedparten af de henviste patienter har kræftsygdomme, men patientsager vedrørende andre grupper af livstruende sygdomme kan også henvises til rådgivning. 

Sundhedsstyrelsens Rådgivende Panel blev oprettet for 20 år siden i 2003. Medlemmerne er ansat som konsulenter i Sundhedsstyrelsen.

 

Sundhedsstyrelsens Rådgivende Panel pr. 1. november 2023

  • Jens Hillingsø (Kirurg på Rigshospitalet)
  • Rikke Løvendahl Eefsen (Onkolog på Herlev Hospital)
  • Morten Mau-Søresen (Onkolog på Rigshospitalet)
  • Britt Elmedal Laursen (Onkolog på Aarhus Universitetshospital)
  • Morten Ladekarl (Onkolog Aalborg Universitetshospital)
  • Anne Roug (Hæmatolog på Aarhus Universitetshospital)
  • Tarec El-Galaly (Hæmatolog på Aalborg Universitetshospital)
  • Ulf Christian Frølund (Hæmatolog på Sjællands Universitetshospital i Roskilde)

Modtag nyheder fra Sundhedsstyrelsen

Vores pressemeddelelser og nyheder er opdelt i otte temaer, og du har selv mulighed for at tilpasse nyhedsstrømmen fra os, så du kun modtager nyheder, der handler om de emner, du er mest interesseret i.

 

Se overblikket og tilmeld dig vores nyhedstemaer

 

Hvis du i forvejen modtager nyheder fra Sundhedsstyrelsen, kan du ændre dit abonnement ved at gå ind på en af de e-mails, du har fra Sundhedsstyrelsen og klikke på 'Opdater tilmeldinger' eller 'Afmeld'.

 

Denne nyheds temaer:

 

Pressemeddelelser

Sundhed for alle borgere

Nyt på sundhedsområdet