xmlns="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 54 54">
Gå til indhold

Ny e-læring om hjemlighed

Videnscenter for værdig ældrepleje har udviklet et nyt e-læringskursus om hjemlighed til medarbejdere i ældreplejen.

15 AUG 2023

Hjemmet er dér, hvor du kan være dig selv, og bestemmer, hvad du og andre må og ikke må. Når man som ældre får brug for pleje og hjælp til at klare sig selv, bliver ens hjem også til plejepersonalets arbejdsplads, og det kan betyde noget for følelsen af hjemlighed.

Videnscenter for værdig ældreplejes nye e-læringskursus handler om netop dette fokus. I kurset får du bl.a. mere viden om, hvad hjemlighed er, kendskab til situationer, hvor hjemligheden er på spil, samt konkrete eksempler på, hvordan du kan blive klogere på, hvad hjemlighed er for den enkelte borger.

”Vi håber, at e-læringskurset kan være med til at skabe faglige refleksioner og samtaler om hjemlighed og selvbestemmelse blandt medarbejderne i ældreplejen. I sidste ende håber vi på at være med til at styrke oplevelsen af hjemlighed blandt de ældre, der modtager pleje,” siger sektionsleder Sara Louise Friis Rose.

Det praktiske

E-læringen kan bruges både af medarbejdere i hjemmeplejen og på plejehjem. Den kan med fordel bruges til nyansatte og ufaglærte. Kurset varer 15 minutter og kan tages individuelt eller sammen i en gruppe. For at tilgå kurset vil du blive bedt om at oprette et gratis login.

Prøv e-læringsmodulet

Sådan arbejder I med hjemlighed

Videnscenter for værdig ældrepleje har udarbejdet en række materialer, som I kan anvende til at arbejde systematisk med hjemlighed hos borgere i eget hjem. Her er bl.a. praksisnære redskaber, guides til medarbejdere og ledere samt små videoer. Derudover er det muligt at gense et webinar om emnet.

Se materialerne om hjemlighed

Følg Videnscenter for værdig ældrepleje på sociale medier

Modtag nyheder fra Sundhedsstyrelsen

Vores pressemeddelelser og nyheder er opdelt i otte temaer, og du har selv mulighed for at tilpasse nyhedsstrømmen fra os, så du kun modtager nyheder, der handler om de emner, du er mest interesseret i.

 

Se overblikket og tilmeld dig vores nyhedstemaer

 

Hvis du i forvejen modtager nyheder fra Sundhedsstyrelsen, kan du ændre dit abonnement ved at gå ind på en af de e-mails, du har fra Sundhedsstyrelsen og klikke på 'Opdater tilmeldinger' eller 'Afmeld'.

 

Denne nyheds temaer:

 

Nyt på ældreområdet