xmlns="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 54 54">
Gå til indhold

Der er givet over 1,7 millioner vaccinationer i vaccinationsindsatsens første måned

Efterårets vaccinationsindsats er kommet godt fra start, og rigtig mange borgere tager imod tilbuddet om vaccination mod influenza og covid-19. Vi forventer at runde 2 millioner stik i næste uge.

01 NOV 2023

Interessen for at blive vaccineret mod covid-19 og influenza har været så stor, at over halvdelen af borgere over 65 år er blevet vaccineret siden efterårets vaccinationsindsats gik i gang. 

"Det er meget tilfredsstillende at se, at der er kommet godt gang i både tidsbestillinger og vaccinationer. Vi har et rigtig godt vaccinationsprogram, som hjælper med at personer i øget risiko kommer godt igennem efteråret og vinteren," siger overlæge og konstitueret enhedschef Kirstine Moll Harboe.

Bliv vaccineret inden jul

Sundhedsstyrelsen forventer, at smitte med influenza og covid-19 vil stige henover vinteren. Derfor anbefales alle, der er i målgruppen for vaccination, men som endnu ikke har taget imod tilbuddet, at blive vaccineret inden jul. Det giver den bedst mulige beskyttelse i befolkningen. 

”Vi kan se, at rigtig mange tager imod efterårets vaccinationstilbud, og bliver vaccineret eller har booket tid til vaccination i den næste periode. Vi opfordrer alle borgere over 65 år samt personer i særlig risiko at blive vaccineret inden jul”, siger Kirstine Moll Harboe.

Flere borgere er blevet vaccineret mod influenza end covid-19 

Lige nu er antallet af vaccinationer givet mod influenza højere end antallet af covid-19 vaccinationer. 

”Vi kan se, at der er flere, der er blevet vaccineret mod influenza end mod covid-19. Borgere, som kun er blevet vaccineret mod influenza – eller kun er blevet vaccineret mod covid-19 og nu ønsker en influenzavaccination - kan stadig bestille tid til vaccination på www.vacciner.dk eller benytte sig af drop-in ved de af landets vaccinationssteder, der tilbyder dette,” forklarer Kirstine Moll Harboe. 

27.000 børn har begyndt et vaccinationsforløb mod influenza

Børn i alderen 2-6 år har også siden 1. oktober kunne blive vaccineret mod influenza, og indtil nu er ca. 27.000 børn blevet vaccineret. 

Børn bliver tilbudt en sikker og meget effektiv vaccine, der bliver givet som næsespray. Vaccinen er specielt udviklet og godkendt til børn. Er det første gang barnet bliver vaccineret, skal det have et pust i næsen to gange. Børn, der blev vaccineret sidste år, skal kun vaccineres én gang i år. Hvis barnet skal have to pust, er seneste dato for 1. pust den 18. december.

På Sundhedsstyrelsens hjemmeside kan du finde et Danmarkskort, hvor du kan se, hvor og hvornår du kan få influenzavaccineret dit barn. Husk at bruge filteret ”Influenzavaccination af børn 2-6 år”. Kortet bliver løbende opdateret.

Få et overblik over, hvor du kan blive vaccineret her

Find nyeste status på vaccinationsindsatsen

Se hvem, der tilbydes vaccination her

 

Modtag nyheder fra Sundhedsstyrelsen

Vores pressemeddelelser og nyheder er opdelt i otte temaer, og du har selv mulighed for at tilpasse nyhedsstrømmen fra os, så du kun modtager nyheder, der handler om de emner, du er mest interesseret i.

 

Se overblikket og tilmeld dig vores nyhedstemaer

 

Hvis du i forvejen modtager nyheder fra Sundhedsstyrelsen, kan du ændre dit abonnement ved at gå ind på en af de e-mails, du har fra Sundhedsstyrelsen og klikke på 'Opdater tilmeldinger' eller 'Afmeld'.

 

Denne nyheds temaer:

 

Pressemeddelelser

Sundhed for alle borgere

Nyt om smitsomme sygdomme og vaccination