xmlns="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 54 54">
Gå til indhold

Bliv klædt på til at tale med ældre om den sidste tid på nyt webinar

Hvordan håndterer du de vigtige samtaler om den sidste tid og døden med borgere, der modtager ældrepleje? Deltag i vores webinar den 28. april, og bliv klogere på, hvordan du kan tale med borgerne, og hvad du skal være opmærksom på.

30 MAR 2023

Det kan være svært at forholde sig til og tale om døden. For ældre borgere er det vigtigt at få talt om den sidste tid: Hvilke ønsker har man til livet i den sidste tid, og hvordan håber man på at komme herfra. I livets sidste tid er værdighed med selvbestemmelse og livskvalitet afgørende både for den ældre og de pårørende. Det er individuelt, hvad man ønsker, og derfor er det vigtigt, at I som personale får talt med borgeren og de pårørende om dennes ønsker for den sidste del af livet og døden.

Fredag den 28. april 2023 fra kl. 13:00-14:30 holder vi et webinar, hvor du bl.a. kan få svar på:

  • hvorfor samtaler om borgerens ønsker for den sidste tid er nødvendige, og hvad de skal afklare
  • hvad et behandlingsloft og et behandlingstestamente er
  • hvordan du som ansat i ældreplejen får talt med borgeren om den sidste tid
  • hvordan de har arbejdet systematisk med samtaler om døden i Aalborg Kommune ud fra den ældre døendes ret til selvbestemmelse og livskvalitet – og med tilbud om opfølgning for de pårørende.

Mød eksperterne fra ’Klar til samtalen’

På webinaret ”Bliv klar til at tale med ældre om døden” kommer du til at møde overlæge Ove Gaardboe fra Dansk Selskab for Patientsikkerhed og Agnete Rasmussen, som er konsulent i plejeboligfunktionen i Aalborg Kommune. Begge har i flere år været involveret i projektet ’Klar til samtalen’ med det formål at gøre fagpersoner klar til at samtale med borgere om ønsker for behandling og pleje ved svækkelse og sygdom i den sidste tid af livet.

Hvem kan deltage?

Webinaret er målrettet ansatte i ældreplejen, men også andre interesserede er velkomne.

Tilmelding

Det er gratis at deltage, men husk at tilmelde dig inden den 28. april 2023.

Tilmeld dig