xmlns="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 54 54">
Gå til indhold

Gode råd om hygiejne ved langvarig, midlertidig indkvartering

Sundhedsstyrelsen har opdateret information til kommunerne om langvarig, midlertidig indkvartering af mange personer. Den indeholder blandt andet information om, hvordan soverum og opholdsrum skal være indrettet.

25 MAR 2022

Indkvartering af mange personer under midlertidige forhold indebærer en række udfordringer. Derfor er Sundhedsstyrelsens information til kommunerne opdateret, så de kan bruge den som udgangspunkt for at kunne indkvartere personer, der er flygtet fra krigen i Ukraine.

”Når der skal samles mange mennesker på et midlertidigt opholdssted, er der nogle forhold, der skal være i orden, for eksempel toilet- og badeforhold og de steder, hvor man skal sove. Derfor har vi opdateret informationen til kommunerne, så de ved, hvad de skal have klar, når der kommer flygtninge fra Ukraine til landet,” siger sektionsleder Line Raahauge.  

Vejledningen er målrettet planlæggere hos regioner, kommuner, øvrige statslige myndigheder og humanitære organisationer, der skal arbejde med midlertidig indkvartering. Den skal sikre, at der er ensartede og gode sundheds- og hygiejnemæssige forhold i kommunerne for personer, der kommer fra Ukraine.  

Vejledningen er en opdatering med mindre ændringer fra den oprindelige vejledning fra 2017, der var udarbejdet af en arbejdsgruppe bestående af Udlændingestyrelsen, Røde Kors, Kommunernes Landsforening, Styrelsen for Patientsikkerhed, Danske Regioner, Statens Serum Institut, Beredskabsstyrelsen, Rigspolitiet, Trafik- og Byggestyrelsen samt Bygningsstyrelsen.

Hygiejne ved langvarig, midlertidig indkvartering af mange personer

Sundhedsstyrelsen har desuden udarbejdet en folder om, hvad man skal vide om sundhedsforhold, når man kommer til landet fra Ukraine. Folderen er lige nu på dansk og engelsk og vil blive tilgængelig på ukrainsk snarest:

Dig og din sundhed