xmlns="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 54 54">
Gå til indhold

Årskonference om omsorg og relationer

Sundhedsstyrelsen holder konference for personer, der arbejder med ældre og omsorg. Konferencen handler om, hvordan man som fagperson kan styrke relationerne til ældre og give dem værdig omsorg.

05 SEP 2022

Skal vi gøre op med ideen om, at det er uprofessionelt at vise følelser i sit arbejde? Det er et af de temaer, der bliver vendt på konferencen i et oplæg fra pædagog og forfatter Rikke Smedegaard. Dagen byder også på et oplæg af professor Lone Grøn om, hvordan vi kan forstå og arbejde med fagbegrebet ”relationel omsorg”.

”I det daglige arbejde skabes kvalitet og værdighed i relationen mellem medarbejdere og borgere. Det spændende her er, hvordan vi bliver bedre til de indsatser, der er rigtig vigtige, men svære at måle og veje. Hvordan styrker vi for eksempel gode relationer, hvordan bliver omsorg og relationer en systematisk del af ældreplejen og kan vi styrke indsatserne på nye måder? Det vil vi rigtig gerne diskutere og give ny viden om på konferencen, ” siger programleder Kari Rose Holm.

Direktør Søren Brostrøm inviterer desuden gæster til samtaler om værdighed og relationer. Gæsterne er Lisbeth Nørgaard, der er formand for Danske SOSU-skoler, Lise Dall Lundbech, plejehjemsleder i Aalborg Kommune, samt Liselotte Elken Nielsen, der er social- og sundhedsassistent, Aalborg Kommune.

Der er desuden 5 sessioner, hvor der er mulighed for at blive klogere på forskellige tilgange til relationel omsorg, herunder brug af supervision, tanker om en værdig død og hvordan man kan omsætte sit værdigrundlag til faglig praksis.

Konferencen er primært henvendt til fagpersoner og ledere. Formålet med konferencen er at give inspiration til arbejdet i den kommunale og private ældrepleje, herunder selvejende institutioner.

Konferencen bliver holdt den 23. november 2022 kl 9.30 til 16.00 på Comwell Kolding.

Det er gratis at deltage, men det er nødvendigt, at du tilmelder dig.

Se programmet for konferencen her

Tilmeld dig til konferencen her