xmlns="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 54 54">
Gå til indhold
English

Sundheds­væsenet har fortsat åbent og er klar til at hjælpe dig

Selvom mange dele af samfundet fortsat er underlagt restriktioner, holder sundhedsvæsenet stadig åbent, og lægen, fysioterapeuten og andre behandlere er klar til at hjælpe dig, ligesom før Corona-epidemien.

10 MAR 2021

Det er vigtigt, at du kontakter sundhedsvæsenet, hvis du føler sig syg eller er kommet til skade i en grad, hvor du har brug for en sundhedsfaglig vurdering eller behandling. Også selvom der fortsat er patienter med COVID-19, som kræver behandling på landets sygehuse, og selvom store dele af samfundet er lukket ned.

Det er også vigtigt at holde fast i planlagte behandlinger, herunder bl.a. kontrolforløb for en kronisk sygdom, tandundersøgelser, synsprøver og forløb hos en fysioterapeut. mv. Du vil blive kontaktet af din behandler, hvis du ikke skal møde op som planlagt.

Hvis du får symptomer på sygdom eller oplever forværring af sygdom, skal du kontakte din læge, på samme måde som du ville have gjort før epidemien med COVID-19. Og vurderer din læge, at der er behov for at henvise dig til behandling på et sygehus, bliver du naturligvis henvist som normalt. Det er vigtigt at bruge sundhedsvæsenet, så en sygdom eller forværring af en sygdom hurtigst muligt bliver opdaget, og den rette behandling kan blive sat i gang,” siger enhedschef Charlotte Hosbond.

Du kan trygt møde op til en planlagt aftale

Når du møder op til din planlagte aftale på hospitalet eller hos den praktiserende læge, er der et stort fokus på at forebygge smitte med ny coronavirus, så det er trygt for dig at møde op. Der gælder de samme restriktioner i sundhedsvæsenet som andre steder, så der er bl.a. sørget for god afstand, hygiejne, og der bliver brugt mundbind.

”Vi vil også opfordre alle til at snakke med og se efter deres pårørende og gerne opfordre dem til eksempelvis at kontakte lægen, hvis de kan se, at der er et behov, ”siger Charlotte Hosbond.

Sundhedsstyrelsen intensiverer fra i dag informationsindsatsen med fokus på, at man skal huske at bruge sundhedsvæsenet. Det sker i samarbejde med Danske patienter, Kræftens Bekæmpelse, PLO og Danske Regioner for at sikre, at budskaberne når ud til så mange som muligt.