xmlns="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 54 54">
Gå til indhold
English

Sundhedsstyrelsen samler internationalt anerkendte forskere for at dele viden og drøfte det nye syndrom VITT

Sundhedsstyrelsen holder et internationalt videnskabeligt webinar den 29. april 2021 om syndromet ”Vaccine-induceret immun trombotisk trombocytopeni” (VITT). Her skal læger og forskere dele deres viden og overvejelser om det nye syndrom samt diskutere bl.a. epidemiologi, diagnostik og behandling af syndromet.

28 APR 2021

This text in English

VITT-syndromet er en sjældent forekommende bivirkning, der er set i forbindelse med de to vacciner mod COVID-19 fra henholdsvis AstraZeneca og Johnson & Johnson. Det er associeret med høj dødelighed og alvorlig sygdom.

”Vi vil gerne dele den viden, vi har fundet frem til og få en faglig diskussion om den. Derfor er vi glade for, at det trods meget kort frist er lykkedes at samle så mange centrale og højt anerkendte forskere og aktører til at dele den nyeste viden og diskutere vores fælles forståelse af VITT og håndtering af VITT i sundhedsvæsenet,” siger direktør i Sundhedsstyrelsen Søren Brostrøm.

Sundhedsstyrelsen valgte at sætte brugen af vaccinen mod COVID-19 fra AstraZeneca på pause den 11. marts 2021 for at undersøge nogle tilfælde af et særligt sygdomsforløb, som gav anledning til alvorlig bekymring. Siden er der kommet mere viden til om syndromet blandt andet via dansk-norsk registerforskning.

Det Europæiske Lægemiddelagentur, EMA, har desuden bekræftet, at der er en sandsynlig sammenhæng mellem det meget sjældne bivirkningssyndrom VITT og Vaxzevria® (COVID-19 vaccinen fra AstraZeneca) og COVID-19 Vaccine Janssen® (COVID-19 vaccinen fra Johnson & Johnson).

Deltagere

Det internationale faglige webinar henvender sig til forskere, læger m.fl. Der er fri adgang til webinaret, og det er gratis at deltage. Arrangementet foregår på engelsk.

Programpunkter

Webinaret består af fire sessioner, hvor der både vil være oplæg og diskussion. Emnerne på webinaret vil være epidemiologi, patofysiologi, diagnose, behandling og implikationer i forhold til folkesundhed.

Praktisk

Du kan læse mere om tilmelding og programmet (på engelsk)