xmlns="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 54 54">
Gå til indhold
English

Retningslinje og informationsmateriale om vaccination af børn i alderen 12-15 år

Alle over 16 år har nu fået en invitation til at blive vaccineret mod COVID-19. Det betyder, at vi i løbet af uge 28 vil sende de første invitationer ud til børn mellem 12 og 15 år.

09 JUL 2021

I den forbindelse har vi opdateret vores retningslinje, så den blandt andet indeholder opdateret information om vaccination af børn og udarbejdet informationsmateriale til forældrene.

COVID-19 vaccinen fra Pfizer-BioNTech blev den 28. maj 2021 godkendt af Europa-Kommissionen til brug hos børn i alderen 12-15 år. Sundhedsstyrelsen har, efter vaccinen blev godkendt til børn ned til 12 år, foretaget en grundig faglig vurdering af, om vaccination skal tilbydes i vaccinationsprogrammet til børn i Danmark og anbefaler på det grundlag, at vaccination mod COVID-19 skal tilbydes til børn fra 12-15 år. 

”Vi anbefaler at børn på 12-15 år bliver vaccineret mod COVID-19. Vi har nu en mere smitsom virusvariant og vi har derfor brug for den ekstra immunitet i befolkningen, ikke mindst når vi om nogle måneder begiver os ind i efteråret. Ved også at vaccinere børnene kan vi bevare kontrollen med epidemien og beskytte dem, der er i en særlig risiko,” forklarer vicedirektør Helene Probst.

Invitationerne til de 12-15-årige bliver sendt ud i løbet af de kommende uger. For børn under 15 år bliver de sendt til forældrene, da det er forældrene, der sammen med barnet skal beslutte, om barnet skal vaccineres mod COVID-19.

”Vi er klar over, at der kan være mange spørgsmål, når man som forælder skal forholde sig til vaccination af sit barn. Derfor sætter vi nu gang i en øget informationsindsats, hvor vi vil forsøge at klæde forældrene på til at træffe et informeret valg,” fortæller Helene Probst.

Formålet med informationsindsatsen er at fremlægge viden og dokumentation, så forældre på et oplyst grundlag kan træffe et velinformeret valg om, hvorvidt de vil tage imod tilbuddet og lade deres barn vaccinere.

Som et led i indsatsen har vi samlet svarene på nogle af de spørgsmål, der kan dukke op om vaccination mod COVID-19 i en pjece til forældre og på vores hjemmeside. På hjemmesiden vil man også kunne se nogle korte film, som handler om vaccination af børn, og hvordan vaccinerne virker. Endelig kan man her læse den dokumentation, der ligger til grund for vores anbefaling af vaccination af børn ned til 12 år.

sst.dk/covid-vaccination-12-15år

Pjecen 'Dit barn på 12-15 år kan blive vaccineret mod COVID-19'

Retningslinje for håndtering af vaccination mod COVID-19


Om anbefalingen

Sundhedsstyrelsen anbefaler, at børn på 12 år og derover bliver vaccineret mod COVID-19.

  • Når flere er vaccineret, kan vi bedre stå imod smitten og nye varianter
  • Lige nu har vi en mere smitsom variant af coronavirus i Danmark. Ved også at vaccinere de 12-15 årige, får vi bedre kontrol med epidemien og kan forhindre smitte, når vi går ind i efteråret
  • Vaccinerede børn er med til at stoppe smittekæder, og dermed er de med til at passe på vores ældre og sårbare familiemedlemmer, der ikke er vaccinerede eller har lavere effekt af vaccinen
  • Den øgede immunitet i befolkningen giver både børn og voksne en mere normal hverdag uden test og smitteopsporing
  • Vaccinen beskytter effektivt børn mod at blive syge af COVID-19. Børn bliver dog sjældent alvorligt syg