xmlns="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 54 54">
Gå til indhold

Ny platform samler idéer og erfaringer til en styrket omsorg og nærvær i ældreplejen

Sundhedsstyrelsen har opbygget en ny platform, hvor kommuner kan dele deres viden og erfaringer og lære fra nye innovative veje til at styrke omsorg og nærvær i ældreplejen.

07 OKT 2021

Kommunerne kunne sidste år søge midler til projekter med fokus på at styrke omsorg og nærvær i ældreplejen. Nu samles idéer, resultater og løbende evalueringer fra 30 projekter til inspiration og erfaringsudveksling på en fælles platform. 

”Målet med platformen er at skabe en dynamisk vidensdeling, hvor kommuner løbende kan dele erfaringer med hinanden. Vi håber, at det vil hjælpe kommunerne til at blive nysgerrige på at lære af hinandens successer og eventuelle fejl – og måske endda til at give sig i kast med løsninger, som de ikke selv ville have tænkt på,” siger sektionsleder Helle Stentoft Dalum.

Platformen samler evalueringer og tilbagemeldinger fra i alt 28 forsøgskommuner, som med fortællinger, interviews, billeder og videoer løbende vil dele deres erfaringer til inspiration for andre.  

”Der er stor enighed om, at omsorg og nærvær er centralt for ældreplejen, men hvad der virker godt, og hvordan det bedst kan organiseres er ikke lige så klart. Platformen og kommunernes tilbagemeldinger skal hjælpe os til at blive klogere på, hvad der kan gøres på området,” siger Helle Stentoft Dalum. 

Platformen er både for kommuner og de involverede i projekter, men også for alle som er interesseret i området og vil følge med i de forskellige projekter.

Projekterne hører under et eller flere af de syv temaer, der udgør kommunernes værdighedspolitikker, og de er blevet finansieret via ’Pulje til at styrke omsorg og nærvær i ældreplejen’.

Platformen ligger på Sundhedsstyrelsens hjemmeside:

Styrket Omsorg og Nærvær i ældreplejen

De syv temaer i kommunernes værdighedspolitikker

  • Livskvalitet
  • Selvbestemmelse
  • Kvalitet, tværfaglighed og sammenhæng i plejen
  • Mad og ernæring
  • Pårørende
  • En værdig død
  • Bekæmpelse af ensomhed