xmlns="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 54 54">
Gå til indhold

Mere end hver femte person over 16 år er nu vaccineret

Sundhedsstyrelsen har gjort status over, hvordan det går med vaccinationsindsatsen mod COVID-19. Over en million mennesker i Danmark er nu vaccineret. Statusrapporten, som er den 13. status over forløbet, indeholder for første gang også tal for de 65-74-årige (gruppe 9), som netop er blevet inviteret til vaccination.

19 APR 2021

Den 12. april 2021 blev der foretaget et succesfuldt forsøg med at vaccinere i stor skala, så vi er klar til de næste måneder, hvor der forventes at komme rigtig mange vacciner til landet. Over 100.000 personer blev vaccineret på én dag rundt om i landet. Det betyder, at over én million mennesker i Danmark nu er vaccineret mod COVID-19. Og blandt de personer over 16 år, som får tilbudt vaccinationen, har mere end hver femte person enten fået det første eller begge vaccinedoser.

Formålet med generalprøven på storskalavaccinationen var at teste, om den nuværende opbygning af vaccinationsindsatsen kan fungere, når vi skal til at vaccinere 100.000 om dagen. Erfaringen fra dagen viser, at vaccinationerne forløb godt, og at der var en høj effektivitet og udnyttelsesgrad af vaccinerne.

”Afprøvningen af storskalavaccination lover rigtig godt for den danske vaccinationsindsats fremover. Regionerne og vaccinationsstederne er klædt godt på til at løfte opgaven, og de har vist, at de er klar til at vaccinere mange flere personer per dag,” siger Søren Brostrøm, direktør i Sundhedsstyrelsen.

Vaccinationen af de 75-79-årige er startet

Vaccination af personer, som er personer på 75-79 år (gruppe 8), kom godt fra start i forbindelse med vaccinationsdagen. Cirka 70 procent af målgruppen har allerede modtaget første vaccinestik. Der har også være god fremdrift den seneste uge for de 80-84-årige (personer i målgruppe 7), hvor 88 procent  nu er blevet vaccineret, og heraf er 11 procent færdigvaccinerede. De resterende personer i de to målgrupper har enten allerede booket tid til vaccination eller modtaget en invitation i e-Boks eller som fysisk brev.

”Det er meget tilfredsstillende at kunne følge med i, hvordan flere og flere bliver vaccineret. Vi har en rigtig god udrulning af vaccinationsindsatsen. Vi er kommet meget langt med at vaccinere i de ældste aldersgrupper. Det gør, at vi nu kan se, at smitten blandt netop personer i disse grupper falder, og det er rigtig positivt, fordi alder har den største betydning for alvorlig sygdom med COVID-19,” siger Søren Brostrøm.

Der er taget hul på vaccination af de ældste i målgruppe 9, som er personer i aldersgruppen 65-74 år. 10 procent  i gruppen er vaccineret, og hele 25 procent har booket tid til vaccination. Når der åbnes for vaccination af en ny målgruppen, inviteres de ældste i gruppen først. Derfor kan der fortsat være lidt ventetid, inden alle i målgruppen modtager deres invitation til vaccination. En del af målgruppe 9 har således endnu ikke modtaget deres invitation endnu, men gør det inden for den nærmeste fremtid.

Vaccination mod COVID-19: Statusrapport