xmlns="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 54 54">
Gå til indhold

Klar til vaccination i stor skala: Øget kapacitet og målrettede lokale vaccinationstilbud

Udrulningen af COVID-19 vaccinationsprogrammet i Danmark går rigtigt godt, og vi har, siden indsatsen gik i gang kort før nytår og frem til nu, vaccineret over én million mennesker med første dosis.

04 MAJ 2021

Regionerne har ansvaret for at gennemføre vaccinationsindsatsen, og de har etableret en række vaccinationscentre over hele landet. Vaccinationsindsatsen har været centralt styret ud fra Sundhedsstyrelsens prioriterede målgrupper – først med borgerne på plejehjem og herefter de ældste og personer i særligt øget risiko for et alvorligt forløb med COVID-19.

I den kommende tid forventer vi at modtage endnu flere vacciner, og vi tilpasser derfor organiseringen af indsatsen. Vi skal fortsat fordele vaccinerne hurtigt og sikkert ud i landet og vaccinere så mange som muligt, så hurtigt det kan lade sig gøre.

Vi har på den baggrund opdateret planen for organiseringen af vaccinationsindsatsen. Her fastholdes de gode erfaringer, vi har fra den første del af udrulningen, hvor regionerne har stået i spidsen for indsatsen.

Regionerne skruer løbende op på kapaciteten i vaccinationscentrene, og vil fremover også have mulighed for i højere grad at etablere yderligere vaccinationstilbud helt tæt på borgerne.

”Fremover kan man naturligvis fortsat blive vaccineret i de regionale vaccinationscentre, hvor der løbende bliver oprettet flere, og derudover kan regionerne fortsat supplere med andre mere mobile og målrettede lokale tilbud om vaccination. Det vil sikre en øget kapacitet og endnu mere nærhed i vaccinationsindsatsen” forklarer enhedschef Steen Dalsgård Jespersen, og fortsætter: "Nærheden til vaccinationsstedet skal gøre det let og trygt at tage imod tilbuddet om vaccination.”

Regionerne tilrettelægger indsatsen, så de kan vaccinere op imod 100.000 borgere om dagen i det omfang, vi har de store mængder af vacciner. Vaccinationscentrene kan suppleres med udkørende vaccinationsenheder i form af midlertidige vaccinationssteder.

Dokument: Organisering af vaccinationsindsatsen mod COVID-19 - udrulning