xmlns="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 54 54">
Gå til indhold
English

Levering af udstyr til at diagnosticere corona­virus/COVID-19

Sundhedsstyrelsen har været i dialog med de 5 regioner for at få en status på, om de har nok udstyr til at teste for coronavirus/COVID-19.

10 MAR 2020

Regionerne har rapporteret, at de lige nu oplever problemer med at få leveret diagnostisk udstyr til diagnostik af COVID-19 fra et bestemt firma, men har andre muligheder for at gennemføre deres analyser, som de bruger i stedet.

Firmaet bag udstyret er ved at opsætte en ekstra produktionslinje, og de forventer at kunne levere igen indenfor 2 uger. Regionerne har aktuelt nok udstyr til at foretage analysen for COVID-19.

Sundhedsstyrelsen er i tæt dialog med regionerne vedrørende håndtering af den aktuelle situation og har bedt dem om at beskrive, hvordan de kan varetage diagnostikken og øge deres kapacitet efter behov. Regionerne er derudover blevet bedt om at beskrive, hvordan de vil sikre at de kan øge kapaciteten løbende. Regionerne har frist til at komme med svar i eftermiddag (10/3).

Sundhedsstyrelsen har desuden sendt anbefalinger til regionerne om, hvordan de fremover kan bruge deres diagnostiske test mest hensigtsmæssigt, så materialet kan sikres til kritisk syge patienter og diagnostik af COVID-19. Såfremt der bliver udfordringer et sted i landet, har Sundhedsstyrelsen bedt om, at regionerne hjælper hinanden, ligesom det allerede har været praksis, indtil alle regioner kunne opsætte analysen.