xmlns="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 54 54">
Gå til indhold

Medicinsk behandling af vandladningsproblemer hos mænd

IRF i Sundhedsstyrelsen har udfærdiget nye anbefalinger for valg af lægemidler til behandling af vandladningsbesvær hos mænd.

04 JUN 2020

Næsten halvdelen af alle mænd over 60 år har vandladningsbesvær, og i 2018 indløste danske mænd over 60 år 30 millioner døgndoser af medicin mod vandladningsbesvær (benign prostatahyperplasi). 

IRF i Sundhedsstyrelsen har gennemgået den videnskabelige litteratur om effekt og bivirkninger af den medicin, som bliver brugt til behandling af problemerne.

”De nye anbefalinger skal understøtte at mænd med vandladningsbesvær får den bedste behandling”, siger Simon Tarp fra IRF i Sundhedsstyrelsen.

Anbefalingerne indgår i Den Nationale Rekommandationsliste (NRL), hvis formål er at støtte praktiserende læger i valget eller fravalget af specifikke lægemidler til en konkret patientgruppe.

Anbefalingerne er udarbejdet af IRF i Sundhedsstyrelsen i samarbejde med repræsentanter fra Dansk Selskab for Almen Medicin, Dansk Urologisk Selskab og Dansk Selskab for Obstetrik og Gynækologi.

Se materialet her

Kilder: medstat.dk (ATC koder: C02CA04, G04CAXX, G04CBXX); sundhed.dk (Benign prostatahyperplasi)