xmlns="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 54 54">
Gå til indhold

Har du taget stilling til organdonation?

Ny kampagne og ny donorfolder sætter fokus på at træffe et aktivt valg om organdonation og registrere sin holdning i donorregistret.

30 NOV 2018

Ny kampagne og ny donorfolder sætter fokus på at træffe et aktivt valg om organdonation og registrere sin holdning i donorregistret.

Selvom 80 procent af danskerne er positive over for organdonation, er der stadig mange, der ikke har registreret sig i donorregistret eller videreformidlet deres valg til pårørende. Kun cirka en femtedel af den voksne befolkning har ladet sig registrere i donorregistret. 

En stor del af danskerne er således afklarede om deres holdning til organdonation, men de mangler at registrere deres valg. Derfor sætter en ny kampagne fra Dansk Center for Organdonation nu fokus på, hvor nemt det faktisk er at give sin holdning til kende, når man allerede er afklaret. Det kan fx gøres på et par minutter, imens man sidder i toget. 

Sundhedsstyrelsen bakker op om kampagnen og lancerer i samme forbindelse en ny digital version af den røde donorfolder. Den nye folder indeholder opdateret information om organdonation og hjælp til, hvordan man registrerer sit valg. 

”Hvis man er afklaret om organdonation er det hurtigt og nemt at registrere sig i donorregistret.  Den nye donorfolder skal hjælpe personer, der er i tvivl frem til en afklaring og dermed muligheden for at træffe et aktivt valg” siger specialkonsulent Maria Herlev Ahrenfeldt. 

Donorfolderen adresserer samtidig nogle af de mest almindelige misforståelser om organdonation. 

”Alder, livsstil og sygdomme er ikke en hindring for at tage stilling til organdonation. Er organdonation en mulighed, vil lægerne altid i den konkrete situation vurdere, om organerne kan anvendes,” siger specialkonsulent Maria Herlev Ahrenfeldt.

Kampagnen fra Dansk Center for Organdonation opfordrer til, at man bruger et par minutter på at registrere sin holdning i donorregistret på sundhed.dk. På den måde sikrer man, at ens holdning bliver fulgt, hvis organdonation skulle blive muligt. Man sikrer samtidig, at en svær beslutning ikke bliver overladt alene til de pårørende, der i forvejen vil stå i en vanskelig situation.

Se den nye donorfolder (bemærk, ny version pr. 1. juli 2019)

Læs mere om organdonation her