xmlns="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 54 54">
Gå til indhold
English

Forsøg med styrket frit valg inden for rehabilitering på ældreområdet

Nu kan kommuner og private leverandører være med i en forsøgsordning, der skal udvikle samarbejdet inden for rehabilitering på ældreområdet.

06 JUL 2018

Nu kan kommuner og private leverandører være med i en forsøgsordning, der skal udvikle samarbejdet inden for rehabilitering på ældreområdet 

Kommuner kan nu i samarbejde med private leverandører søge om at deltage i en forsøgsordning med at styrke frit valg inden for rehabilitering på ældreområdet. Forsøgsordningen skal styrke samarbejdet med private leverandører inden for rehabilitering, jævnfør servicelovens § 83 a. 

”Kommunerne og private leverandører kan bruge forsøgsordningen som en mulighed for at udvikle deres samarbejde om rehabilitering. Det kan for eksempel betyde, at der bliver færre forskellige medarbejdere i borgerens hjem, som vi ved, er vigtigt for den enkelte borger. Projekterne bliver støttet af en ekstern facilitator, som hjælper med at udvikle og afprøve samarbejdsformer, med afsæt i de forudsætninger og behov der er hos den enkelte kommune. Vi håber derfor, at mange vil gribe muligheden for at deltage”, siger projektleder Lærke Mette Stoltze Kaspersen.

I ansøgningspuljen kan der søges om støtte til opstart, udvikling og afprøvning af indsatser og evaluering. 

Information om puljen på Sundhedsstyrelsens hjemmeside

Forsøgsordningen er en del af finanslovsaftalen for 2018. I perioden 2018–2021 er der afsat 45 millioner kroner. Der kan bevilges midler til 10-15 forsøgsprojekter. Herudover er der afsat 5,5 millioner kroner til ekstern facilitering af forsøgsprojekterne og 5 millioner kroner til tværgående evaluering.