xmlns="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 54 54">
Gå til indhold

Små børn har brug for at være aktive

Sundhedsstyrelsen har lavet en folder og to plakater, som skal inspirere forældre til børn mellem 0 og 4 år til at støtte børnene i at udvikle deres motorik og bevæge sig aktivt.

05 JAN 2017

Sundhedsstyrelsen har lavet en folder og to plakater, som skal inspirere forældre til børn mellem 0 og 4 år til at støtte børnene i at udvikle deres motorik og bevæge sig aktivt.

Små børn bruger deres krop og bevægelser til at udforske omgivelserne med og til at skabe kontakt til andre, og bevægelse er forbundet med leg. Bevægelse styrker også barnets motorik, og giver barnet bedre forudsætninger for at kunne være med i legen med andre børn og for at have lyst til at bevæge sig, når det bliver større.

”Det er ikke altid helt nemt for nybagte forældre at vide, hvordan de så godt som muligt støtter deres små barn i at bevæge sig på forskellige måder hver dag. Med pjecen og plakaterne vil vi gerne inspirere forældrene til, hvordan de kan støtte deres børn til aktiv leg og bevægelse, fra de er helt små,” siger Tue Kristensen, der er akademisk medarbejder i Sundhedsstyrelsen.

Pjecen giver helt konkrete bud på, hvilke lege og aktiviteter forældrene kan sætte i gang, hvis de vil støtte deres 0-4 årige barn til at bevæge sig i dagligdagen. For de mindste børn er det for eksempel tumlelege, hvor barnet svinges, triller eller hopper. Det kan også være skubbe- og trækkelege med bolde og legetøj. For de lidt større børn mellem et og fire år handler det for eksempel om at tænke bevægelse ind i hverdagen ved at lade barnet gå selv eller køre på løbecykel.

Sundhedsstyrelsen kom i januar 2016 med anbefalinger for fysisk aktivitet for børn i alderen 0-4 år. Anbefalingen er overordnet, at de skal have mulighed for at bevæge sig så meget som muligt. Og folderen skal give forældrene konkret inspiration til, hvordan de kan tænke aktiv leg og bevægelse for deres barn ind i hverdagen. 

Folderen og plakaterne er udarbejdet af Sundhedsstyrelsen i samarbejde med Sund By Netværket.

Både folder i A5 og plakater i A2 format kan rekvireres gratis på Rosendahls mod porto og ekspedition, eller downloades herunder.

Materialer

Folder: Støt dit barn til aktiv leg og bevægelse

Plakat: Støt dit barn til bevægelse (0 til 1 år)

Plakat: Støt dit barn i at være aktiv (1 til 4 år)