xmlns="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 54 54">
Gå til indhold

Sundheds­styrelsens anbefalinger gælder stadig

Når alle restriktioner er væk tirsdag morgen, er det stadig vigtigt at følge Sundhedsstyrelsens retningslinjer og gode råd. Det er særlig vigtigt for personer i øget risiko.

31 JAN 2022

Langt de fleste, inklusive os i Sundhedsstyrelsen, er glade for, at vi er kommet så langt i epidemihåndteringen, at alle restriktioner kan løftes, men det er vigtigt at huske, at Sundhedsstyrelsens anbefalinger fortsat gælder. 

”Nu hvor smitten er meget høj, og samfundet er helt åbent, er det en god idé, at man passer ekstra på, og fortsat husker på de 6 gode råd. Vi skal stadig vaske hænder ofte, lufte ud og blive hjemme, når vi er syge”, siger enhedschef, Bolette Søborg. 

Personer i øget risiko skal være ekstra opmærksomme på de 6 gode råd til at forebygge smitte. Det gælder også, selvom man er vaccineret med både 2., 3. og eventuelt 4. stik. Man kan godt blive smittet med covid-19, selvom man er vaccineret. Vaccinerne beskytter mod alvorlig sygdom, men de beskytter ikke 100 procent. 

”Det er særligt vigtigt, at personer i øget risiko holder afstand til folk, som de ikke kender, og at de generelt undgår steder, hvor der er mylder og trængsel,” siger enhedschef, Bolette Søborg

Også i sundhedsvæsenet og i ældresektoren, hvor der er mange sårbare borgere, er det vigtigt at være særligt påpasselig og tage hensyn - både som medarbejder, besøgende eller pårørende. Derfor anbefaler Sundhedsstyrelsen fortsat, at personale i sundheds og ældresektoren bruger mundbind, når de er tæt på borgeren, og at besøgende og pårørende også tænker over deres adfærd.

”Der er helt generelt brug for, at vi alle sammen er lidt ekstra opmærksomme på hinanden, særligt når vi er steder, hvor der er mange mennesker, eller på sygehuset eller plejehjemmet hvor vi ønsker at holde så meget smitte ude som muligt. Derfor kan man tage mundbind på som besøgende eller pårørende og blive hjemme, hvis man ikke er rask,” fortæller Bolette Søborg.   
 
Læs mere

Gode råd til dig, der er i øget risiko

Sundhedsstyrelsens 6 generelle råd om smitteforebyggelse

Vejledning til forebyggelse af smitte på plejehjem mv.

Ansigtsværnemidler og andre smitteforebyggende tiltag, når der ikke er påvist eller mistanke om covid-19

Anbefalinger for brug af mundbind i det offentlige rum

 

Sundhedsstyrelsens 6 generelle råd

  • Bliv vaccineret
  • Bliv hjemme og bliv testet, hvis du får symptomer
  • Hold afstand
  • Luft ud og skab gennemtræk
  • Vask dine hænder tit eller brug håndsprit
  • Gør rent, særligt overflader som mange rører ved