xmlns="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 54 54">
Gå til indhold

Sådan bestiller du tid til vaccination mod covid-19, influenza og/eller pneumokok­sygdom, hvis du ikke har fået en invitation

Hvis du er i en målgruppe, der anbefales vaccination mod covid-19, influenza og/eller pneumokoksygdom, har du mulighed for at blive vaccineret på ét af flere vaccinationssteder.

20 SEP 2022

25. september 2023: Denne nyhed handler om vaccination 2022 - se her for information om vaccination 2023

 


Det er kun personer, der skal vaccineres på baggrund af deres alder, der modtager en invitation i e-Boks/mit.dk. Alle andre i målgruppen for vaccination kan nu bestille tid og kan vaccineres fra den 1. oktober.

Tidsbestilling via tro- og loveerklæring

Hvis du vil vaccineres i et regionalt vaccinationscenter, skal du bestille tid på vacciner.dk. Det gør du ved at logge på vacciner.dk og udfylde en tro- og loveerklæring på, at du er i målgruppe for ét eller flere vaccinationsprogrammer. Herefter kan du bestille en tid til vaccination, når det passer dig bedst.

”Det er noget nyt, at vi indfører tro- og loveerklæringen i covid-programmet, men vi kender det fra influenza-programmet. Det gør hele systemet mere fleksibelt end fra de tidligere vaccinationsrunder, hvor alle skulle afvente en invitation, før de kunne bestille tid til vaccination,” forklarer vicedirektør Helene Probst.

Hvis du grundet sygdom eller særlige tilstande er i risiko for et alvorligt forløb, anbefaler Sundhedsstyrelsen vaccination mod covid-19 og influenza.

Læs her hvilke personer, der er i øget risiko og anbefales vaccination

”Vi har med pjecen lavet et overblik over, hvornår man anbefales vaccination mod covid-19 og influenza. Den skal gøre det let for borgerne at vurdere, om de er i målgruppen for vaccination. Herefter kan der bestilles tid til en eller flere vaccinationer på samme tid”, siger vicedirektør Helene Probst.

Tro- og loveerklæringen er juridisk gældende, og når du udfylder den, bekræfter du, at du opfylder ét eller flere af de kriterier, der definerer målgruppen.

Har du brug for hjælp til tidsbestillingen, kan du ringe til din regionale hotline.

Praktiserende læger vaccinerer også

Hvis du er i tvivl, om det er en god ide at blive vaccineret, kan du tale med din læge på sygehuset eller din praktiserende læge. Din læge kan hjælpe dig med at vurdere din situation i forhold til dit helbred eller arbejdssituation. Mange praktiserende læger vaccinerer også, og ellers kan du selv bestille tid på vacciner.dk.

Der kan også være lokale vaccinationsmuligheder

Alle regioner har sørget for, at der er et lettilgængeligt tilbud. De vil være forskellige afhængigt af, hvor du bor i landet. Nogle steder vil der være vaccination på apoteker, og der kan også være andre lokale muligheder, for eksempel udkørende vaccination til plejehjem og midlertidige vaccinationssteder.

På Danmarkskortet på Sundhedsstyrelsens hjemmeside kan du finde et vaccinationstilbud. Nogle steder kræver, at du bestiller tid, mens du andre steder kan møde op uden tidsbestilling.

FAQ om efterårets vaccinationsindsats

Danmarkskortet: Se vaccinationsmuligheder nær dig