xmlns="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 54 54">
Gå til indhold
English

Revaccinationsindsatsen er nået langt

Mange er inviterede, og mange har fået 3. stik. Nu skal de sidste med.

11 JAN 2022

Revaccinationsindsatsen er over den seneste måned skredet hurtigt frem, og tilslutningen i befolkningen har været høj. Alene siden starten af december har over 2,5 mio. borgere modtaget en invitation om 3. stik, og der er allerede 2,3 mio. borgere, der har taget imod tilbuddet siden 1. december.

”Når vi kigger tilbage på en december måned med meget høj aktivitet, er vi meget tilfredse. Der er leveret en massiv og vellykket vaccinationsindsats, og tilslutningen har været og er fortsat høj. Det har bidraget til at give en stor beskyttelse i befolkningen på et tidspunkt, hvor Omikron-varianten har givet stor usikkerhed om epidemiens udvikling. Den store vaccinationstilslutning har været en afgørende grund til, at vi trods relativt høje smittetal er kommet så godt gennem vinteren, som vi er”, siger Steen Dalsgård Jespersen, enhedschef i Sundhedsstyrelsen.

Revaccinationsindsatsen var allerede før december nået langt for de +65-årige. I løbet af december måned var der desuden høj aktivitet blandt de 40-64-årige, da intervallet mellem 2. og 3. stik blev fremrykket for denne gruppe fra uge 49. Senere på måneden blev intervallet mellem 2. og 3. stik også blev fremrykket for de 18-39-årige. Der er aktuelt en særlig stor tilslutning til vaccination blandt sidstnævnte aldersgruppe.

”Der ses i disse uger ugentlige stigninger i andelen af aldersgrupperne, som har modtaget 3. stik. Tilslutningen stiger med omkring 10 procentpoint om ugen. Det er meget højt, og hvis det fortsætter, vil vi også få en rigtig flot dækning blandt den yngre del af befolkningen”, siger Steen Dalsgård Jespersen, enhedschef i Sundhedsstyrelsen.

Efter den store aktivitet i december måned er vi nu der, hvor næsten 95 % af alle borgere over 18 år, som har modtaget 2. stik, er inviteret til revaccination.

Revaccinationsindsatsen træder nu så småt ind i en ny fase, hvor det handler om at få de sidste med, så vi kan gå ind i de kommende måneder med de bedst mulige forudsætninger for at begrænse alvorlig sygdom og død, og holde belastningen på sygehusene under kontrol.

Der er fortsat mange ledige tider til vaccination i både regionale centre, hos private aktører, almen praksis og på apotekerne. Antallet af tider vil blive justeret løbende, så det svarer til den nye situation, hvor flere og flere har fået deres 3. stik.

Find vaccinationssted her

Find seneste status over vaccinationsindsatsen