xmlns="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 54 54">
Gå til indhold

Vi kan igen være flere sammen

Flere og flere bliver vaccineret, og epidemien er under kontrol. Samtidig går vi en varmere årstid i møde. Vi kan derfor mødes med flere mennesker, end vi har været vant til længe. Det er dog stadig vigtigt, at vi ikke ser for mange, derfor anbefaler vi nu, at du holder dig til at mødes med de samme 10 personer ud over dem, du bor sammen med, går på arbejde, i skole og til fritidsaktiviteter med.

26 APR 2021

Genåbningen af samfundet er i gang. Vi kan nu mødes med flere udenfor, og du kan begynde at have flere på besøg derhjemme. Samtidig er det vigtigt, at vi fortsat husker de gode råd om at holde afstand, blive hjemme ved symptomer, lufte ud og undgå at være for mange sammen indendørs.

”Vi har savnet at se vores vanlige omgangskreds, og vi vil i de kommende måneder gradvist kunne udvide hvor mange vi ser. Lige nu anbefaler vi, at man maksimalt ser 10, og hvis man inviterer venner og familie på besøg derhjemme, så ikke samles mere end 10 indendørs. Det er samtidig vigtigt at huske, at hele grundlaget, for at det kan lade sig gøre, er at vi holder fast i de gode råd – det er dem, der hjælper os med at holde smitten under kontrol. Det gælder nu, hvor den ny coronavirus er her, men det gælder faktisk også på sigt, hvor de gode råd kan hjælpe os med at forebygge andre smitsomme sygdomme,” siger Helene Probst, vicedirektør i Sundhedsstyrelsen.

Sundhedsstyrelsen har i forbindelse med genåbningen opdateret pjecen om socialt samvær, som kan give gode råd til, hvordan vi kan være sammen, samtidig med at vi stadig husker de smitteforebyggende råd.

Læs mere: Socialt samvær i en tid med COVID-19

Vi udgiver i dag også en pjece, der kan give gode råd til hvis du skal afholde et større arrangement.

Læs mere: Private arrangementer, fester og fejringer i en tid med COVID-19

Nu må vi ses 10 personer

Husk derfor at:

  • Holde dig til en fast omgangskreds på ikke mere end 10 forskellige
    personer, ud over din husstand. Arbejdsplads, skole og fritidsaktiviteter er
    ikke omfattet
  • Undgå at være for mange sammen indendørs
  • Hvis du skal ses med nogen, du ikke plejer at ses med, så mød hinanden udenfor