xmlns="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 54 54">
Gå til indhold

Sundheds­styrelsen med klar opfordring: Tag imod tilbuddet om gratis vaccination mod influenza

Vi har nu set de første tilfælde af influenza, og derfor opfordrer Sundhedsstyrelsen sårbare personer, der risikerer at blive alvorligt syge af influenza, børn mellem 2 og 6 år og sundheds- og plejepersonale til at blive vaccineret så hurtigt som muligt.

05 NOV 2021

Tilbuddet om gratis vaccination mod influenza til udvalgte grupper har nu været i gang i en måned, men antallet af personer, som har taget imod tilbuddet, er endnu ikke så højt, som Sundhedsstyrelsen havde håbet på. Af de godt en million borgere, som har taget imod tilbuddet om vaccination, er det hovedsagelig plejehjemsbeboere og den ældre befolkning, der er blevet vaccineret. Derimod er de kronisk syge og sårbare, børn i alderen 2-6 år og sundheds- og plejepersonale stadig langt fra Sundhedsstyrelsens ønskede mål om tilslutning.

”Vi vil meget gerne have så mange som muligt vaccineret, før influenzasæsonen for alvor tager fart. Vi er på vej ind i en vinter, hvor vi er meget bekymrede for, at mange bliver syge - og også alvorligt syge - af de infektioner, der er i omløb. Vaccination mod influenza er med til at forebygge alvorlig sygdom hos sårbare personer. Hvis færre bliver alvorligt syge, kan vi aflaste vores sundhedsvæsen i en tid, hvor det oplever et stort pres,” fortæller enhedschef og overlæge Bolette Søborg. Hun tilføjer, at man sagtens kan blive influenzavaccineret, selvom man lige har fået sin revaccination mod COVID-19.

Tilbud om vaccination til børn

”I år anbefaler vi også, at børn i alderen 2-6 år bliver vaccineret mod influenza. Det er en gruppe, som ikke tidligere har fået tilbuddet. De praktiserende læger, som står for vaccinationen af børn, har lovet at gøre det let for forældre at få tid til vaccination, ved at der er fleksible åbningstider, øremærkede ekstra tider til børnene, og nogle læger har vaccination uden tidsbestilling,” siger Bolette Søborg. 

Anbefalingen om vaccination af børn udspringer af et ønske om at beskytte børnene selv og deres familier mod influenza, herunder helt små søskende og sårbare slægtninge. Børn bidrager i høj grad til at sprede influenzasmitten i samfundet, og mange vaccinerede børn kan dermed bidrage til at inddæmme smitten og dermed beskytte sårbare borgere mod alvorlig sygdom og indlæggelse.

Hvor kan man blive vaccineret?

Børn i alderen 2-6 år skal vaccineres hos egen læge. Forældrene skal se på deres læges hjemmeside eller ringe til dem for at høre, hvilke tilbud de har.

 

Alle andre målgrupper kan blive vaccineret hos egen læge, på apoteker og i de særlige vaccinationssteder rundt om i landet. Du kan: