xmlns="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 54 54">
Gå til indhold
English

Sundheds­styrelsen får erfaren ekspert til at rådgive om vaccinationer

Lone Graff Stensballe bliver ansat som sagkyndig rådgiver på vaccinationsområdet fra 15. januar 2021.

11 JAN 2021

Lone Graff Stensballe, speciallæge i pædiatri, ekspert i infektionspædiatri og professor i pædiatrisk vaccinologi og infektionsepidemiologi, bliver fra 15. januar 2021 Sundhedsstyrelsens nye sagkyndige rådgiver.

Lone Graff Stensballe har bred klinisk erfaring og har både ledelseserfaring fra klinikken og en ledelsesuddannelse med i rygsækken. Lone har forsket i børnevacciner siden 2000 og interesserer sig særligt for vaccinationers store forebyggende potentiale, og den måde som befolkningen og enkeltpersoner reagerer på vacciner. I 2020 blev hun udnævnt til professor på Rigshospitalet og Københavns Universitet. Målet med professoratet er at sikre, at danske børn får endnu bedre gavn af vaccinerne i det danske børnevaccinationsprogram, og at de børn, der på sigt vil have mest brug for det, bliver vaccineret på den rette måde og rette tidspunkt.

Ud over børnevaccinationsprogrammet skal Lone rådgive Sundhedsstyrelsen om de andre offentligt finansierede vaccinationsprogrammer, for eksempel tilbud om influenza- eller hepatitis B-vaccination til visse risikogrupper. Og i den aktuelle tid selvfølgelig også COVID-19-vaccinationen.

Ved siden af sit kliniske og forskningsarbejde har Lone Graff Stensballe siden 2018 været formand for en af de videnskabsetiske komiteer i Region Hovedstaden. 

”Jeg er rigtig glad for, at vi med Lone får en så kompetent sagkyndig på vaccinationsområdet. Det er en helt ny stilling, og jeg glæder mig til at se, hvad Lone kan bringe ind af ny viden og erfaringer fra klinikken. Lone er en stor kapacitet og har i mange år forsket i vaccinationsområde, som særligt i denne tid, er meget vigtigt for Sundhedsstyrelsen,” siger direktør Søren Brostrøm.

Sundhedsstyrelsen har aktuelt tilknyttet 11 faste sagkyndige rådgivere. De hjælper med at overvåge udviklingen inden for hver deres fagområde, rådgiver i enkeltsager og deltager i udvalgsarbejde og ved forberedelse af love. De faste sagkyndige rådgivere er ansat for en periode på tre år ad gangen. 

Lone Graff Stensballe starter i en nyoprettet stilling som sagkyndig rådgiver på vaccinationsområdet. 

Se hele listen over Sundhedsstyrelsens faste sagkyndige rådgivere