xmlns="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 54 54">
Gå til indhold
English

Region Nordjylland går i gang med at vaccinere de allerældste

Kommunerne står klar til at hjælpe de allerældste borgere i Region Nordjylland, når vaccinationen af næste målgruppe begynder i denne uge. Region Nordjylland modtager som den første region en sending COVID-19 Vaccine Moderna, der skal bruges til de ældste, som endnu ikke er vaccineret.

01 FEB 2021

Kommunerne er parat til at hjælpe de borgere, som har brug for hjælp til at booke tid eller til at transportere sig hen til ét af de i alt 11 vaccinationssteder, som Region Nordjylland etablerer i de nordjyske kommuner.

”Kommunerne er selvfølgelig klar til at hjælpe de borgere, som har brug for hjælp med tidsbestilling, transport eller andre ting. Og jeg håber også, at pårørende lige tjekker med deres ældre familiemedlemmer, om de har brug for hjælp med noget. Hvis du for eksempel er pårørende til én, du ved er blevet tilbudt vaccination, kan du spørge, om du må hjælpe med at kigge i e-Boks, eller hjælpe med at forklare, hvad der står i brevet og få bestilt tid til vaccination,” siger Sundhedsstyrelsens direktør, Søren Brostrøm. 

Sundhedsstyrelsen og Statens Serum Institut har netop lavet en ny version af det invitationsbrev, som bliver sendt ud til alle borgere, når det bliver deres tur til vaccination. Vi håber, at den nye version af brevet er lettere at forstå for alle, og at det er klart og tydeligt, hvad man skal gøre, når man har fået tilbuddet.

I øjeblikket modtager Danmark desværre langt færre vacciner, end vi var blevet lovet. Og hvad angår leverancen af vaccinen fra Moderna, har vi i denne uge modtaget en begrænset mængde. Derfor er det besluttet, at sende de første vacciner til én region, Region Nordjylland, mens resten af landets ældste borgere kan tilbydes vaccination nogle dage senere. Den allerførste leverance fra Moderna for et par uger siden blev på samme måde sendt til én region, Region Syddanmark.

”Vi ville naturligvis ønske, at vi havde langt flere vacciner til rådighed, men det har vi desværre ikke. Derfor har vi fokus på at få startet op med de allerældste først. Men man må altså ikke fortvivle over, at man selv eller ens pårørende ikke har fået nogen invitation endnu. For turen skal nok komme til dem, som hører til de yngre i målgruppen. Alle borgere får en invitation, men vi starter med de ældste først,” siger Søren Brostrøm.

Invitationerne til vaccination til de allerældste borgere bliver sendt ud enten via e-Boks eller med et fysisk Quick-brev til de borgere, der har fravalgt e-Boks, og de første breve er på vej. Invitationerne sendes ud på baggrund af dataudtræk fra CPR-registeret. 

Hvis du modtager invitationen via e-Boks, skal du booke tid på www.vacciner.dk. For at være godt beskyttet, skal du vaccineres to gange med 3-4 uger mellemrum, og senest inden for 6 uger. Du bestiller tid til begge vaccinationer samtidig. Regionerne vil løbende gøre nye tider tilgængelige, så hvis der ikke er en ledig tid første gang du kigger, anbefaler vi, at du prøver igen senere. Vær opmærksom på, at der kan være ventetid.

Alle der har NemID skal bestille via www.vacciner.dk. Har du behov for hjælp til at bruge www.vacciner.dk, kan du kontakte supporten på Sundhed.dk på telefon 44 22 07 27 eller e-mail: vaccinersupport@sundhed.dk. Sundhed.dk kan desværre ikke se ledige datoer, ventetider, booke dine tider eller ændre dine tider.

Sundhedsstyrelsen har lavet en illustration, der skal hjælpe borgerne med at få klarhed over, hvordan et vaccinationsforløb ser ud:

Om vaccinationstilbuddet

Se illustrationen i stor størrelse

Se brevet med invitation til vaccination:

Invitation til vaccination - eBoks digitalt brev

Invitation til vaccination - eBoks fysisk brev