xmlns="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 54 54">
Gå til indhold

Over 2 millioner er nu færdigvaccineret mod COVID-19

Vaccinationsindsatsen er fortsat i god fremdrift i Danmark. 93 procent af alle over 50 år er i gang med et vaccinationsforløb, og knap 8 ud af ti over 50 år er færdigvaccinerede. Samtidig er alle målgrupper for personer, der bliver 16 år eller derover i 2021 nu inviteret.

09 JUL 2021

Sundhedsstyrelsen gør i 19. statusrapport for vaccinationsindsatsen status for vaccinationstilslutningen i de forskellige mål- og aldersgrupper per 5. juli.

I denne uge er den sidste målgruppe for personer, der bliver 16 år eller derover i 2021 blevet inviteret, og det betyder, at de 30-34-årige nu har mulighed for at bestille tid til vaccination. Snart får forældre til 12-15-årige også invitation til deres barns vaccination i deres e-Boks.

”Jeg håber, at de unge tager godt i mod vaccinationstilbuddet og hurtigt får bestilt tid, så vi også kan få bremset smitten i de yngre aldersgrupper. Lige nu ser vi let stigende smittetal blandt de yngre, som jo blandt andet kan skyldes, at mange samles ved sommerens festlige begivenheder, og at der er en mere smitsom variant i omløb. Derfor er det rigtig vigtigt, at også de unge bliver vaccineret, så vi får helt styr på epidemien. ” siger Helene Bilsted Probst, vicedirektør i Sundhedsstyrelsen.

”Det er jo sommer og derfor vil mange være på ferie, men du kan sagtens stadig booke tiden til vaccination. Vi vil gerne opfordre alle til hurtigt at få booket en tid, der passer dem, når de får invitationen i e-Boks.”

Tilslutningen er fortsat meget høj for de målgrupper, der har været inviteret i nogle uger, og langt de fleste får begge stik inden for den anbefalede periode.

”Med de vacciner vi tilbyder, som en del af det generelle vaccinationsprogram, skal man have to doser for at få den fulde effekt. Vi ved, at et fuldt vaccinationsforløb beskytter rigtig godt mod den mere smitsomme Deltavariant, der lige nu spreder sig i Danmark. Derfor er det glædeligt at se, at så mange vælger at blive vaccineret, og husker at få begge stik. Jeg håber, at den store tilslutning til det fulde forløb fortsætter henover sommeren.” fortsætter Helene Bilsted Probst.

Sundhedsstyrelsen har iværksat en kommunikationsindsats målrettet de unge, og er også ved at udarbejde informationsmateriale til forældrene, så de kan blive klædt på til at beslutte om de ønsker, at deres børn skal vaccineres.

Se 19. statusrapport